anadoluverumelimedya.com

Karamanlılar tecavüze karşı sokakta: Göz yumanlar da yargılansın

Kentte dini vakıf ve dernek evlerinde 45 çocuğa yönelik tecavüz Karamanlılar tarafından protesto edildi. Vakıf ve dernek evlerini denetlemeyen Milli Eğitim bürokratları da tepkilerin hedefinde

Reklam alanı

Serbay Mansuroğlu serbaymansur@birgun.net

Karamanlılar kentlerinde 45 öğrenciye tecavüz olayıyla ilgili kent meydanında toplanarak protesto eylemi yaptı. Karaman merkezde bulunan Atatürk Parkı’nda biraraya gelen Karamanlılar 45 öğrenciye tecavüz olayının kabul edilebilir olmadığını, yıllarca dini vakıf ve dernek evlerinin neden denetlenmediğini sordu. Milli eğitim bürokratlarını eleştiren Karamanlılar, suçlunun yanında suça göz yumanların da tespit edilmesini ve yargılanmasını istedi.

Detaylarıyla aydınlatılsın
Eğitim İş, Eğitim Sen, ÇYDD ve ADD çağrısıyla Karaman merkezde tecavüz karşıtı eylem yapıldı. Eylemde tecavüz karşıtı sloganlar atıldı.

Karamanlılar adına açıklama yapan Derya Kart şu ifadeleri kullandı: İlimizde yaşanan ve burada anlatmaya dilimizin varmadığı iğrenç olayı ve failini kınıyoruz. Konunun bir an önce aydınlatılmasını, ilimiz halkının bilgisine ve vicdanına sunulmasını bekliyoruz. Bu olaylar bu raddeye gelinceye kadar birilerinin neden görmediğini merak ediyoruz. Birileri zamanla bir şeyleri kapatma telaşına düşmüş müdür? Bazı eğitimciler ilgilendiğini söyleyen mekanlar gerekli duyarlılık içerisinde denetlenmiş midir ? Denetlendi ise bu durum nedir?

 

‘Sorumluları göreve çağırıyoruz’
Bir kez daha başta MEB yetkilileri olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını ve Karaman Valiliğini uyarıyor ve göreve çağırıyoruz. Bu çocuklar sahipsiz değildir. Devlet 18 milyondan fazla çocuğun eğitiminden, etik değerlere bağlı, onurlu, düzgün bir yaşam sürmesinden çağdaş, insani ve evrensel değerlere bağlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesinden sorumludur. Devlet, bu konuda gereken tedbirleri almak ve çocuklarımızı her türlü saldırıya karşı korumakla yükümlüdür. Devlet kendi sorumluluğu altındaki bu çocukların eğitimini, barınmasını, ihtiyaçlarını belirli amaçlara hizmet eden; çoğu dini esaslara göre eğitimi şekillendirmek isteyen eğitimin laik yapısını ve karma eğitim anlayışını yok etmeye çalışan bir kısım tarikatları, Cumhuriyet düşmanı vakıf, dernek ve ya cemaatlerin eline terk edilemez.

 

Vakıf, dernek ve cemaatlere karşı önlem alın
Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve tüm il valilerini buradan uyarıyoruz! Okullarımızda eğitim öğretim gören milyonlarca öğrencimizi korumak için ‘eğitime katkı, yardım, destek’ adı altında faaliyet gösteren bu tür vakıf, dernek ve cemaatlere karşı duyarlı olmalarını, bunların yerli yersiz konferans, toplantı, seminer, bağış adı altında okullarımızda faaliyet göstermelerine izin vermemelerini; kimsesiz yardıma muhtaç çocuklarımızı bu tür tarikat, dernek, vakıf gibi kuruluşların ellerine bırakmamalarını ve bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını bizzat devlet imkanlarıyla sağlamalarını; aksi halde bu tür sonuçlardan kendilerinin de sorumlu olacaklarını unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatırız.

 

Devletin hiçbir kuruluşunu cemaat, tarikat vakıflarını bağış ve yardımına ihtiyacı yoktur. Ülkenin çocuklarını onurlu ve güvenli bir eğitim alması başta Milli Eğitim Bakanlığı’nın olmak üzere devletin anayasal görevidir.

 

Tecavüze de katliama da karşıyız
Kimse bizi ölümlere katliamlara alıştırmaya kalkmasın. Biz savaşa karşı barışı, BARIŞI, ölüme karşı YAŞAMI savunmaya devam edeceğiz. Bizler tüm çocuklarımız için bu davanın ve ülkemiz için her türlü katliamlara karşı olmanın takipçisi ve tarafı olacağız.

 

Eski belediye başkanından destek
Haziran Hareketi Karaman Meclisi, Gençlik Muhalefeti, KARKEV (Karaman Kültür ve Eğitim Vakfı) Başkanı Şahin Yıldız, Eski Karaman Belediye Başkanı Yaşar Evcen ve CHP üyeleri protesto eylemine destek verdi.

http://sosyalgundeminiz.com/Posts/PostDetail/8061

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.