anadoluverumelimedya.com

Brüksel’de terör örgütü PKK’nın çadırı yakıldı..

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’in Eterbeek İlçesi sınırları içinde ve AB(Avrupa Birliği) vadisinde PKK yandaşları tarafından kurulan Nevruz ve PKK propaganda çadırı yakıldı.
Nevruz bahane edilerek, PKK Avrupa uzantıları tarafından başkent Brüksel’in Bin Brüksel Belediyesi’nden kuruluş izni alan PKK’lılara çadırı bir günlüğüne kaldıran ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Brüksel Zirve toplantısından sonra tekrar kurdurulan çadır 19 Mart-20 Mart gecesi yakıldı.
‘Rue Belliard’ tarafından yakılan çadır önünde bugün geniş güvenlik tedbirleri alan Belçika Polisi’nin yanı sıra PKK’lı militanların çadır etrafında güvenlik zinciri oluşturduğu dikkatlerden kaçmadı.
Belçika’da ve Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından büyük tepki ile karşılanan ve Anka ile İstanbul terör saldırılarından sonra PKK’ya Brüksel’de,hem de AB vadisinde bir Nevruz, bir PKK propaganda ile ‘Öcalan’a özgürlük’ çadırı kurma izni veren Belçika makamları şiddetle eleştirildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel’den hemen ayrılmasından sonra, kaldırılan ve sonra tekrar kuruluşuna izin verilen çadırı kimlerin ateşe verdiği araştırılıyor.
PKK paçavraları, APO(Bebek katili) posterlerinin asılı aldığı çadırın yakılması, Belçikalıları da şok etti.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Yusuf Cinal bildiriyor

Reklam alanı

Brüksel’de terör örgütü PKK’nın çadırı yakıldı..

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.