anadoluverumelimedya.com

İçişleri Bakanı canlı bombanın adını ve örgütünü açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Taksim’de dün meydana gelen bombalı terör saldırısı ve Nevruz ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bakan Ala, “Menfur intihar saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk’tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir” dedi.

İçişleri Bakanı Ala’nın sözlerinin satır başları şöyle:

Reklam alanı

120 bin polis ve 80 bin jandarma görev yapacak. 1270 noktada yol araması yapılmaktadır. 143 noktada x-ray cihazları ile arama yapılmaktadır. Bu aramalar vatandaşlarımızın Nevruz’u Nevruz’a yakışır bir şekilde kutlamalarını sağlamak içindir. Vatandaşlarımızın güvenlik birimlerine yardımcı olmalarını rica ederim. Şu an itibariyle 18 il ve ilçede Nevruz kutlamalarına izin verilmiştir.

7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı var. Şırnak merkez, Nusaybin, Yüksekova, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin bir mahallesi. Buralarda operasyonlar devam etmektedir. Şu ana kadar bu alanda yaptığımız operasyonlar vatandaşlarımızın memnuniyetine mazhar olmuştur. Hiç kimse teröristlerin bulunduğu yerde onların etki alanında yaşamayı istemez.

‘DAEŞ BAĞLANTILI MEHMET ÖZTÜRK’

Menfur intihar saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk’tür. Eldeki mevcut bulgular teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Başka bağlantılarının olup olmadığı araştırılmaktadır. Bana gelen bilgiler şahsın herhangi bir arama kaydı olmadığıdır. Konu bütün detaylarıyla çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. 5 kişi gözaltına alınmıştır.

http://www.hurriyet.com.tr/icisleri-bakani-canli-bombanin-adini-ve-orgutunu-acikladi-40072415

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.