anadoluverumelimedya.com

Marmaris’te sivil tuplum kuruluşlarının ‘Ensar Vakfı’ eylemi

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde bazı sivil toplum kuruluşları, eğitimde giderek etkin hale geldiğini ileri sürdükleri Ensar Vakfı’nın okullarda faaliyetlerinin önlenmesi için imza kampanyası başlattı.

İlçenin Atatürk Caddesi Saman İskelesi’nde saat 12.00’de toplanan Eğitim-Sen, haber-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Veli Derneği gibi bazı sendika ve dernek yöneticileri ‘Laik ve bilimsel eğitim istiyoruz’, ‘Ensar beynimizi yıkama’ pankartları açtı. Lise öğrencileri ve velilerin de destek verdiği eylemde yapılan konuşmalarda, Ensar Vakfı’nın okullarda konferans adı altında velilerden izin alınmadan vaaz verdiği ve öğrencilerin beyninin yıkandığı ileri sürüldü.
Veliler Derneği Başkanı Neslişah Çetinkaya da konuşmasında, Milli Eğitim yetkililerinin Ensar Vakfı ne istiyorsa verdiğini ileri sürerek, “Hiç kimse Ensar Vakfı’nın oluru olmadan okullarda müdür olamıyor ve atanamıyor. Çocuklarımız, bizlerin haberi olmadan sınıflardan alınarak hem derslerinden geri bırakılıyor hem de konferanslara götürülerek beyinleri saçma sapan bilgilerle yıkanıyor” dedi.
Açtıkları statta Ensar Vakfı’nın okullarda faaliyetlerinin önlenmesi için imza kampanyası başlatan sivil toplum kuruluşu yetkilileri, bu imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vereceklerini söyledi.

Reklam alanı

DHA

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.