anadoluverumelimedya.com

Deutsche Bank terörü finanse ediyor…

Türkiye’nin 2001’de yaşadığı tarihinin en büyük krizinin aktörlerinden olan Almanya’nın en büyük ve dünyanın sayılı bankalarından Deutsche Bank’ın terörü finanse ettiği ve kara para akladığı ortaya çıktı. İngiltere Finansal Denetim Otoritesi (FCA), Deutsche Bank’a ağır suçlamalar yöneltti. Financial Times’ın ortaya çıkardığı gizli bir mektupta bankanın ‘ciddi’ ve ‘sistemli’ bir şekilde terörü finanse ettiği, yaptırımları deldiği ve kara para akladığı belirtiliyor. Bankada geçtiğimiz yıl detaylı bir inceleme yapan FCA, bazı müşterilerin işlemlerinin yeterince incelenmeden yapıldığını, dokümanlarda eksiklikler olduğunu tespit etti.

Reklam alanı

FCA’in Deutsche Bank’a gönderdiği mektupta, “Deutsche Bank İngiltere’nin ciddi bir şeklide para aklama, terör finansmanı ve ambargoları deldiğine yönelik tespitler yapılmıştır. Mali suçlar konusunda uzun bir süre boyunca üst yönetim ve liderlikte etkin olunmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Teröre yönelik bu soruşturma Libor skandalı ve Rusya ile 10 milyar dolarlık şüpheli ticarete aracılık ettiği için incelenen bankaya yapılan üçüncü müdahale olarak adlandırılıyor.

14 BANKA MALİ SUÇLAR İNCELEMESİ ALTINDA

Mali suçlar kapsamında 14 bankayı soruşturan ve şu ana kadar milyarlarca dolar ceza kesen FCA, Libor skandalı ve Panama belgeleri sonrası denetimleri oldukça sıkı tutuyor. Deutsche Bank, Libor skandalında 2.5 milyar dolarlık rekor bir ceza ödemişti. Bankanın ‘gönüllü’ olarak işbirliği yaptığı yönünde görüş beyan eden FCA, bu kapsamda yönetimde de değişiklikler yapıldığını vurguladı.

DB: DÜZELTMEK İÇİN ADIM ATIYORUZ

Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada ise “Bu konunun önemini anlıyoruz. Aynı zamanda düzeltmek için de tüm adımları atmaya hazırız” değerlendirmesi yapıldı. Bankanın eş CEO’su John Cryan, geçtiğimiz yılın kasım ayında çalışanlara yeni müşteri alımında daha dikkatli olunması yönünde uyarı yapmıştı.

mehmetciktv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.