anadoluverumelimedya.com

Barolardan Sözcü’ye destek!

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve Antalya Baro Başkanı Av. Polat Balkan tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

Reklam alanı

“Yaklaşık 10 aydır süren soruşturmada gözaltı kararları için 19 Mayıs gibi çok özel bir milli bayram gününün seçilmesi, böyle bir günde SÖZCÜ gazetesine arama, el koyma ve gözaltı kararı ile operasyon yapılması basın özgürlüğüne, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yapılan bir saldırıdır. Tam 6 savcıdeğiştiren soruşturma kapsamında yapılan bu uygulamalar hukuk devleti ve demokrasi ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.

Özgür basın, katılımcı demokrasilerin ve gelişmiş medeniyetlerin olmazsa olmazıdır.

Manşetlerin ve kullanılan kelimelerin gözaltına alındığı, tutuklandığı günümüzde Sözcü Gazetesine yapılan uygulamalar basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 155. sırada olan ülkemiz adına utanç vericidir. Bu baskı ve zulüm ortamının sona ermesini, gözaltında ve tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılmasını, özgürlüğün önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.

Basın, iktidarların oyuncağı olabilecek dev bir klavye değildir. Bu nedenle de, Sözcü Gazetesine yapılan operasyonu ve uygulamaları, basın özgürlüğüne yapılan baskıları kınıyor, demokrasi ve hukuk devleti adına normalleşmeye yönelik adımların bir an önce atılmasını talep ediyoruz.”

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.