anadoluverumelimedya.com

NATO’nun Ege’deki görevi belli oldu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaptığı yazılı açıklamada, NATO gemilerinin halihazırda Ege Denizi’nde bilgi toplama ve izleme yaptığını belirterek, “Gemilerin faaliyetleri, artık ülke karasularına da yayılacak. Komutanlarımız, Yunanistan ve Türkiye ile yakın istişare ve koordinasyon içinde faaliyet gösterilecek alanları belirledi. Karasularındaki faaliyetlerimiz, her iki müttefikle istişare ve koordinasyon içinde yürütülecek” ifadesini kullandı.
‘NATO GÖÇMEN TEKNELERİNİ DURDURMAYACAK’
NATO’nun göçmen teknelerini durdurmayacağını ya da geri göndermeyeceğini kaydeden Stoltenberg, ittifakın amacının Yunanistan ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Birliğine, krizi körükleyen insan kaçakçılığı ve suç şebekeleriyle mücadele çabalarında yardım etmek olduğunu belirtti.
NATO Deniz Komutanlığının, operasyonel ve taktik seviyede düzenlemelerde Avrupa sınır ajansı Frontex’le mutabık kaldığını da kaydeden Stoltenberg, Frontex, Yunanistan ve Türkiye’nin gerçek zamanlı olarak harekete geçebilmelerini sağlamak amacıyla NATO ve Frontex arasında bilgi paylaşımı yapılacağını ifade etti.

Reklam alanı

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/493169/NATO_nun_Ege_deki_gorevi_belli_oldu.html

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.