anadoluverumelimedya.com

Okutan’dan, YSK Başkanı’na sert tepki

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, YSK Başkanı Sadi Güven’in katıldığı bir canlı yayın programında referandum sürecine dair değerlendirmelerine çok sert tepki gösterdi.

Reklam alanı

Okutan “YSK Başkanı sürekli sahte pusuladan bahsedip duruyor. Halbuki iddia pusulaların sahte olduğu değil, fazladan bastırılan gerçek pusulalar olduğu ancak dışarıdan “Evet” ve ” Tercih”  basılarak seçmenlere verilen bu gerçek pusulalar ile seçmenin iradesine ipotek konularak  bambaşka bir fesat işleminin gerçekleştirildiğidir.”  dedi.

Mühürsüz zarfların kabul edilmesine sert tepki gösteren Okutan, “Sandığa mühürsüz ama gerçek pusulayı atıp mühürlü pusulayı dışarıda bir görevliye teslim etmek apaçık bir yolsuzluk değil midir?” diye sordu.

“MÜHÜRSÜZ ZARF VE PUSULA KARARI BU YOLSUZLUĞUN YOLUNU AÇMIŞTIR”

YSK’dan fazladan basılan zarflarla ilgili resmi açıklama beklediklerini belirten, “Bize fazladan bastırdığı ve illere gönderdiği pusulaların nerede olduğunu, matbaa çıkış, dağıtım ve seçim gününün kullanılmayan pusula tutanaklarıyla birlikte göstersin” şeklinde konuştu.

İşte Okutan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“YSK, pusulaların hangi matbaada, ne kadar basıldığını, ne kadarının kullanıldığını,  ne kadarının iptal, ne kadarının iade olduğunu, iller ve hatta sandık kurulları itibariyle açıklamalı, kamuoyunu ikna etmelidir.

YSK’nın siparişinden çok daha fazla pusula basılmadığını kim garanti edebilir. Zaten bu tür organize yolsuzluğu göze alanlar,  ellerindeki fazladan mühürsüz, zarf ve pusulalarla istediklerini pek ala yapabilirler. Mühürsüz zarf ve pusula kararı bu yolsuzluğun yolunu açmıştır.

Sandık kurullarının görevlendirmesi, eğitimi ve denetlenmesinden de sorumlu olan YSK, kendi kusurunu sandık kurullarına atmamalı, baş sorumlu olarak hesabını vermelidir.

Mühürlü pusulanın bu türlü yolsuzlukların önlemek için şart olduğunu herkes bilmektedir. Kanun zaten o amaçla çıkarılmıştır.

Sayın Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Lütfen yaptığınız yanlışı itiraf edip bir an evvel istifa ediniz. Mühürsüz pusula ve zarf her türlü yolsuzluğa açıktır.

YSK sadece bu referandum için değil gelecek seçimlerin güvenliği için zaten uymak zorunda olduğu kanun hükmünü ihlal etmemeli ve mühür şartını en katı biçimde uygulamalıdır.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.