anadoluverumelimedya.com

YSK’dan bir skandal karar daha: Yurtdışındaki Türklere imza engeli

AYDINLIK/ANKARA

Reklam alanı

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının 24 Haziran seçimlerinde oy kullanabilecekleri, ancak cumhurbaşkanı adaylığı için dilekçe veremeyecekleri bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileri Aydınlık’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza ile ilgili olarak yurt dışında nasıl bir uygulamaya gidileceği sorusunu yanıtladılar. YSK’nın konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçtiğini, ancak Dışişleri Bakanlığının zamanın dar olmasını gerekçe göstererek kendilerinin bu konuda bir çalışma yapamayacaklarını bildirdiğini kaydeden YSK yetkilileri bu nedenle YSK’nın bu konuda bir karar alamadığını belirttiler. YSK yetkilileri, yurt dışında yaşayan Türklerin 24 Haziran seçimlerinde oy kullanacaklarını, ancak cumhurbaşkanı adayı gösterebilmek için Türkiye’ye bizzat gelerek dilekçe vermeleri gerektiğini ifade ettiler.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz bu durumun yasayı çiğnemek anlamına geleceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Meclis’ten geçen yasa 100 bin imza için seçmen olma koşulunu getiriyor. Türkiye’de seçmen olmak demiyor. Bu nedenle YSK yurt dışında yaşayan seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı için dilekçe vermelerinin yolunu açmak zorundadır. Bu sağlanmazsa yasa açıkça çiğnenmiş olur ve yapılacak seçim yasa dışıdır. Zaten 100 bin imza için süre çok kısa. YSK bu konuda hızla gerekli çalışmayı yapmalı ve vatandaşların kendilerine verilen hakkı kullanmalarını sağlamalıdır.”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.