anadoluverumelimedya.com

MHP’nin erken seçim çıkışı sonrası hükümetten ilk açıklama

MGK’de alınan OHAL’in 7. kez uzatılması tavsiyesi kararını görüşmek için toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı 2 saat sürdü. Bakanlar Kurulu sonrası hükümet sözcüsü Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararına uyarak, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi karara bağladı ve TBMM Başkanlığına gönderdi. Eğer TBMM Genel Kurulu bu tezkereyi kabul ederse olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır.

Olağanüstü hal terör örgütlerine ve teröristlere karşı ilan edilmiştir ve bu süre içerisinde terör örgütlerine ve teröristlere karşı uygulanmıştır. Bundan sonra da terör örgütleriyle ve teröristlerle etkin mücadele için uygulanmaya devam edeceklerdir. Vatandaşımızın rutin hayatında bugüne kadar bir değişim olmadığı gibi bundan sonra da bir değişim olması söz konusu değildir.

ERKEN SEÇİM

(Bahçeli’nin erken seçim açıklamaları hakkında) Herkes bu konuyu konuşuyor. Yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek konuyu değerlendirecekler. Gerekli açıklamalar bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Yarın 13:30’u beklemenizi tavsiye ederim.

EGE’DE YUNANİSTAN BAYRAĞI

Türkiye ile Yunanistan 2 komşu ülke, biz iki ülke arasındaki dostluğun iyi olmasını arzu ediyoruz. Türkiye -Yunanistan ilişkilerin olumlu gelişmesi için ciddi adımlar attık. Yunanistan içi siyasetinde yer edinmek için bu açıklamaların yapıldığı görülüyor. Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu ilişkiler iki ülkenin de çıkarınadır. İç politik kaygılarla açıklama yapıyorlar. Türkiye’de Ege’de bir oldu bittiye izin vermesini kimsenin Türkiye’den beklememesi gerek. Herkez hesabını doğru yapmalıdır.

Getirdiler bayrak diktiler, Türkiye’de bu bayrağı indirdi oradan. Türkiye kendi alanlarında, sınırlarında haksız adımalr atılmasına göz yummayacaktır. Ege Denizi iyi komşuluk denizi olmalıdır.

Bizim de istemediğimiz tatsız şeyler olabilir. Yunanistan bunu tekraralamamalıdır. Çocuksu davranışlara cevap veren bunun karşısında olgun davranan Türkiye’dir.

AB KOMİSYON RAPROU

(AB Komisyonu raporuyla ilgili) Avrupa Birliğine tam üyelik Türkiye için değişmemiş bir hedeftir. Ancak maalesef Türkiye ile aynı ekonomik şartları, aynı siyasi ve hukuki şartları taşımayan, Türkiye’den çok geri olan pek çok ülkeyi Avrupa Birliği’ne tam üye yaptıkları halde ısrarla Türkiye’ye karşı olumlu adımlar atmamakta direniyorlar. Raporun içerisinde bazı olumlu açıklamalar var ama bu olumlu açıklamalar, Türkiye’ye yapılan haksızlığı örtmeye yetmez. Burada Avrupa Birliği’nden uzaklaşan Türkiye değil, Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda tarafsız davranmayan, maalesef taraflı olan, eşit, adil davranmayan AB’dir. Biz buna rağmen Avrupa Birliği hedefinden vazgeçmedik, bundan sonra da vazgeçmeye niyetimiz yok. Eğer onlar vazgeçiyorlarsa o zaman çıksınlar, ‘Biz Türkiye’ye ilişkin kanaatlerimizi değiştirdik, vazgeçtik’ desinler.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.