anadoluverumelimedya.com

“Saçmalamanın da bir sınırı olmalı”

CHP’li Ceyhun İrgil’den sosyal medya paylaşımları ve sözleriyle ülke gündemini meşgul eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça hakkında “Saçmalamanın da bir sınırı olmalı” tepkisi geldi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ağırakça’nın 16 Nisan referandumunda ‘evet’ kampanyası yürüttüğünü, Mardin AKP il temsilcisi olduğu açıklamasını ve kep değil sarık giymenin daha uygun olduğuna dair sözlerini hatırlatan CHP’li İrgil, şimdi de bu rektörün yayına hazırladığı İslam Ansiklopedisi ile gündemde olduğunu belirtti.

Reklam alanı

İKTİDAR BU GÖRÜŞE KATILIYOR MU?

Aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan İrgil, bu ansiklopedide yer alan ‘mürted’ kelimesine vurgu yaparak şu ifadelerde bulundu:

“Mürted; kafirleri tekfir etmemek, kafirler hakkında şüpheye düşmek ve uydukları İslam dışı ideolojilerinin doğru olduğuna inanmak; anıt mezar ve ölülere tapınmak; Yahudilik, Hristiyanlık, komünizm, kapitalizm, demokrasi, sosyal demokrasi vb. şirk düzenlerini doğrulamak olarak tanımlanıyor. Maddenin devamında ise;Mürted’in cezası, eğer tövbe etmezse öldürülmektedir, deniliyor.Bu nefret suçu değil midir? Peki, o zaman buna göre her gün sabah akşam demokrasi konuşmaları yapan Milli Eğitim Bakanı, YÖK yönetimi, AKP milletvekilleri, Başbakan, Cumhurbaşkanı ‘mürted’ler. Ve tövbe etmezlerse öldürülmeleri caiz oluyor. Bu sonuç çıkıyor ortaya. İktidar bu görüşe katılıyor mu? Katılıyorsa gereği olarak ne yapacak? İktidar artık ülke gündemini saçma sapan konularla meşgul eden, yobazlıkla gericilikle meşgul eden bu rektörlerle bir önlem alınmalıdır. Saçmalamanın da bir sınırı olmalıdır.”

BUGÜNE DEK CEZA VERİLMEMESİNİN NEDENİ NEDİR?

Öte yandan kep yerine sarık giymek istediğini açıklamasını takiben Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle bir önerge veren CHP’li İrgil şu soruları yöneltmişti:

1. Her fırsatta Bakanlık ve YÖK tarafından gerici ve dinci eğitimin karşısında olunduğuna dair açıklamalar yapılmaktayken, gerici ve dinci bir anlayışa sahip olan ve açık açık siyaset yapmaktan çekinmeyen bu rektör hakkında bugüne dek herhangi bir soruşturma başlatılmaması ve herhangi bir disiplin cezası verilmemesinin nedeni nedir?

2. Gerici ve dinci eğitimin karşısında olunduğuna dair açıklamalar yapan MEB ve YÖK, bugüne kadar gerici ve dinci anlayışta açıklamalar yapan, faaliyette bulunan kaç eğitimci hakkında inceleme ve soruşturma başlatmıştır? Kaç kişi hakkında, hangi disiplin cezaları verilmiştir?

3. İHH Yüksek İstişare Kurulu üyeliği gibi çeşitli görevlere sahip olduğunu belirten Ahmet Ağırakça neden hala görevine devam etmektedir? Ağırakça’nın görev süresinin bitmesi mi beklenmektedir?

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.