anadoluverumelimedya.com

CHP’li 25 milletvekili bayrak açtı

Olağan kurultayını geçen ay yapan CHP, bu hafta sonu olağanüstü tüzük kurultayını toplayacak. Kurultayda,  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebiyle hazırlanan yeni tüzük, delegelere sunulacak.

Reklam alanı

Ancak hazırlanan 84 maddelik yeni tüzük, CHP’li milletvekillerinin tepkisini çekiyor. CHP’li vekiller parti için demokrasiyi ortadan kaldırdığı ve genel başkana olağanüstü yetkiler verdiği gerekçesiyle Genel Merkez’e tepki gösteriyor.

Yeni tüzük, Genel Başkan’a önümüzdeki dönemde 600’e çıkacak milletvekili sayısının yüzde 20’sini, yani 120 milletvekili adayını belirleme yetkisi veriyor. Yaklaşık 25 kişiden oluşan bir grup vekil ise yeni tüzüğün, zaten 135 milletvekili olan CHP’de ön seçimi bitireceğini iddia ediyor. Ulusal Kanal’ın CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, yeni tüzüğe karşı muhalif vekiller  bir bildiri hazırladı.

Hazırlanan bildiride, “yeni tüzüğün parti içi demokrasiyi bitireceği” tezi ileri sürüldü. Milletvekilleri, KHK’lar ile CHP’nin yönetilmek istendiğini belirtiyor. Bildiride; Muharrem İnce, Tanju Özcan, Ömer Süha Aldan, İlhan Cihaner, Haluk Pekşen, Mustafa Balbay gibi isimlerin imzası bulunuyor. Bildirinin tüzük kurultayında delegelere sunulacağı belirtiliyor.

HABER: ÜNSAL ERGEL
ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.