anadoluverumelimedya.com

Leopard üreticisi Rheinmetall’e Türkiye’den kötü haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısında savunma ile ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan: “Geçtiğimiz çarşamba günü Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını ilk defa kendi başkanlığımda gerçekleştirdik. Toplantıları periyodik olarak yapacak, çalışmaları adım adım takip edeceğiz.” dedi. Sözlerine şöyle devam etti:

Reklam alanı

9.4 MİLYAR DOLAR OLAN ÇALIŞMALARI KARARA BAĞLADIK!

Projele bedeli 9.4 milyar dolar olan çalışmaları karara bağladık. Şu dönemde projelerimiz çok daha kritik hale gelmiştir. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen 1 vidanın dahi yeri geldiğinde şantaj malzemesi haline dönüştürüldüğünü gördük. Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı tecrübe yaşadık. Diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok tahmin edersiniz.

ÜLKEMİZDE ÜRETİLEBİLECEK HİÇBİR ÜRÜNÜ DIŞARIDAN HAZIR ALMAYACAĞIZ

Son toplantımızda şöyle bir karara vardık. Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayii kuruluşları ile işbirliğine hazırırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak.

ÜLKEMİZDE GİDEREK DAHA GÜÇLÜ HALE GELEN BİR SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖRÜ VAR

Ülkemizde giderek daha güçlü hale gelen bir savunma sanayii sektörü var. Dünya devleri ile yarışabilecek hale gelmiş milli kuruluşlarının yanında yüzlerce, binlerce özel sektör firmamız geceli gündüzlü çalışıyor. Mühendislerimiz her gün yeni başarılara imza atıyor. Düne kadar yapılamaz denen nice proje ya tamamlandı ya da tamamlanma aşamasına geldi.

ALMAN VE AMERİKAN FİRMALARI ETKİLENİR

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından en fazla etkilenecek firmaların Alman ve ABD firmaları olacağı bekleniyor. Son günlerde Afrin operasyonu ile Leopard tanklarının kullanılmasına karşı olduğunu söyleyen Almanya’nın bu tavrının Türkiye’nin milli projelerine büyük momentum kattığı söyleniyor.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.