anadoluverumelimedya.com

Avusturya’da yeni hükümete karşı dev protesto

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 60 binin üzerinde gösterici, aşırı sağcı hükümetin sığınmacı, yabancı karşıtı ve İslamofobik politikalarını protesto etti. Şehrin en önemli alışveriş caddelerinden Mariahilfer Strasse’yi trafiğe kapatan göstericiler, “Mavi (FPÖ)-Siyah (ÖVP) yönetime hayır” ve “Nazi yönetimine hayır” yazılı pankartlar açtı.

Reklam alanı

Göstericiler, yaklaşık 2 saat süren yürüyüşün ardından Hofburg Sarayı’nın önündeki Kahramanlar Meydanı’nda toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteride konuşan sivil toplum örgütü Asyl in Not Başkanı Michael Genner, aşırı sağcı koalisyon hükümetinin savaş ve zulümlerden kaçarak güvenlik arayan sığınmacıları şehirlerin dışında oluşturulacak yerleşkelere taşımak istediğini ve böylelikle bu insanların daha kolay sınır dışı edebileceğini söyledi.

Genner, “Viyana’da yaklaşık 13 bin iltica başvurusunda bulunmuş insan, şehrin faklı yerlerinde yaşıyor, aşırı sağcı hükümet bu insanları polis zoruyla belirli yerlere toplayarak sınır dışı etmek istiyor. Anayasa’ya aykırı bu duruma hiçbir şartta müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.

Avusturya yardım kuruluşu Volkhilfer Sözcüsü Erich Fenninger de bu gösteriyle herkes için yaşanabilir bir hayat, insan hakları, ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı bir ülke hedeflediklerini ifade etti.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.