anadoluverumelimedya.com

İran’dan ‘Kudüs’ kararı!

İran parlamentosunda bugün yapılan oturumda Kudüs’ün İran tarafından Filistin’in ebedi başkenti olarak tanımlanmasını öngören taslak kabul edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in baykenti olarak tanımasına sert tepki gösteren ülkelerden İran’ın parlamentosunda bugün yapılan bir oturumda Kudüs’ün İran tarafından Filistin’in ebedi başkenti olarak tanımlanmasını öngören taslak kabul edildi.

Reklam alanı

187 OYLA KABUL EDİLDİ

Oda TV’nin Mehr Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre, Filistin halkının “İslami devriminin” korunması yasasının birinci maddesine bir not daha eklenmesini öngören taslak bugün İran Meclisi’nde 233 milletvekilinin katıldığı oturum sırasında yapılan oylama sonucunda 187 oyla kabul edildi.

İsfahan milletvekili Ahmet Saleki taslak için, “Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs, İslam dünyasında özel bir konuma sahiptir. Maalesef ABD Başkanı Trump, işgalci Siyonist Rejim’i desteklemek amacıyla uluslararası hukuk ve BM kararlarını ihlal edip tek taraflı bir şekilde Kudüs’ü bu rejimin resmi başkenti olarak ilan etti” dedi.

İran medyası, taslağın ilgili parlamento komisyonda ele alınmasında sonra 48 saat içinde Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gireceğine dikkat çekerken, tasağın nihai oylamada olarak kabul edilmesi halinde İran’ın Kudüs’ü Filistin Devleti’nin ebedi başkenti olarak tanımlayacağının altını çiziyor.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.