anadoluverumelimedya.com

‘Ahmet Şık’a tek tip kıyafet giydirilecek ama tecavüz suçluları özgür kalmaya devam edecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Karabük’te partisinin il başkanlığının toplantısına katıldı. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede konuşan Altıok, AK Parti iktidarında kadına şiddetin yüzde 1400 arttığını öne sürerek, şöyle dedi:

Reklam alanı

“Bu sadece kayıtlara alınabildiği kadarıyla böyle. Her geçen gün iktidarın kadına dönük ayrıştırıcı, yok edici söylemi, cezasızlık ve meşrulaştırma politikaları yüzünden kız kardeşlerimiz, kadın yurttaşlarımız hedef alınıyorlar, bir bir öldürüyorlar. Türkiye kadın-erkek eşitliği sıralamasında 144 ülke arasında 130’uncu sıraya kadar geriledi.”

KHK ile gelen tek tip düzenlemesine tepkiler: İnsan onuruna aykırı

İlerleme ve büyümenin, ancak eğitim ve bilimle mümkün olduğunu belirten Altıok, dış ülkelere meydan okuyan bir ülke olmak için çalıştıklarını anlatırken şöyle dedi:

“Ama çökmüş bir ekonomiyle babalanarak değil, ürettiğimizle, bilimsel eğitimle, kazandığımız icatlarımızla batıya meydan okumak istiyoruz. Üreten ve büyüyen bir ülke olarak meydan okumak istiyoruz. Kazancının arkasında gelirinin katça paylaşıldığı bir düzen kurarak, eşit ve adaletli bir sistem getirerek herkesin doyduğu, herkesin alnının ak olduğu, herkesin mutlu olduğu bir ülke olmayı istiyoruz. Böyle bir siyaset tanımı yapıyoruz. Çocuklarımızı kindar ve dindar nesil ayrışmasından böyle bir eğitim sisteminden kurtarmak ve onları tarikatların baskısı altından kurtarmak istiyoruz. Bizim yapmamız gereken barışçıl, ayrıştırmayan bir bütünlük içerisinde itirazlara kulak vermek, itiraz hakkını, direnme hakkını savunan insanların yanında olmak ve onların yaşam haklarını korumak ve geçiştirmektir.”

ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMAYA DEVAM EDECEKLER

Altıok, bugün yayımlanan KHK’ya değinirken ‘tek tipleştirmenin devamı’ niteliğinde olan tek tip kıyafet anlayışının da getirildiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, KHK’larla yüzlerce kişinin ihraç edildiğini. bu anlayışa devam edildiğini kaydederek, “Ahmet Şık’a tek tip kıyafet giydirilecek ama Ensar Vakıflarında tecavüz edenler ellerini kollarını sallayarak, üstelikte takım elbiseyle mahkeme salonuna geldikten sonra özgürlüklerine kavuşmaya devam edecekler” diye konuştu.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.