anadoluverumelimedya.com

Askere kaliteli ve marka yemek

Orhan Uğuroğlu / Yeniçağ

Reklam alanı

Yedikleri yemeklerden zehirlendiler haberleri gündemde iken 28 Mart 2017 tarihinde yaptığım “askere at eti yedirildi” haberim Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından Meclis’te yaptığı konuşma ile resmen açıklandı. Dün yazımda yer verdiğim “askeriyeye yağlı kazık” haberim de Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri tarafından doğrulandı.

Sahte çay, kalitesiz un, beşinci sınıf ithal tarım ürünleri, sahte margarin, kalitesiz tatlı gibi birçok ürün satan şirketler ihaleleri kazandı ama laboratuvar analizleri sonucunda bunlar ortaya çıkartılarak kabulü yapılmadı.

Bu sahte gıdalara karşın Milli Savunma Bakanlığı Mehmetçiğe “kaliteli, marka yemek” için kolları sıvadı, uygulamaya koydu.

Öncelikle ihalelerde “en ucuz fiyat” uygulaması ile “no name” markasız, isimsiz ya da piyasada adı sanı bilinmeyen ürünlerin satın alınmasından vazgeçildi.

Büyük marketlerde vatandaşların da güvenerek yıllardır satın aldıkları ve kaliteleri ile güven yaratan markalar Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Genel Müdürlüğü tarafından ihalelere “davet usulü” ile çağrılacaklar.

Mevcut ihale yönteminde “en ucuz fiyatlı bilinmeyen marka ürünler” yerine, “en kaliteli Türkiye devi olan marka ürünler” satın alınacak.

Önemli bir diğer karar ise Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım Kredi Kooperatifleri, üretici birlikleri gibi kurum ve kuruluşlardan doğrudan alımlar yapılacak.

Fabrikalarda hazırlanan ürünler için ise çok daha önemli kararlar alındı. Milli Savunma Bakanlığı gıda mühendisleri fabrikaların satın aldıkları ürünlerden kalitesinden başlayarak üretimde kullanılan malzemeleri de denetleyecekler ve bu fabrikalara “uygun üretim kalite belgesi” tanzim ederek tescil edecekler.

Uygun üretim kalite belgesi olmayan fabrikalarda üretilen ürünler kesinlikle satın alınmayacak.

Taşeron, kardeş şirket gibi isimlerle bir ihaleye birden çok şirketlere girip fiyat oyunları ile ihale kazanılması yöntemi de artık tarih olacak.

Milli Savunma Bakanlığı yetkileri düşük kalorili, kalitesiz yemekler nedeniyle Mehmetçiğin zorlu askeri harekatlar sırasında güçsüz kaldıklarını, çabuk yorulduklarını, bazı yemeklerin ise yenilemeden çöpe atıldığını belirlediler.

Mehmetçiğin savaş gücünü azaltan bu kalitesiz yemeklerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kapısından girememesi için her türlü önlemin hızla alınmaya başlandığını vurgulayan yetkililer Mehmetçiğe sahte ürün yedirildi, zehirlendi, aç kaldı gibi yaşanan tüm bu tür olayların artık tarih olacağını söylediler.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü şehit ve gazi olma uğruna gece gündüz, yaz kış demeden savunan kahraman Mehmetçik kuşku yok ki en kaliteli ürünleri tüketmeli, güçlü kalmalı ve düşmanlarımıza aman vermemeli.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.