anadoluverumelimedya.com

FETÖ’nün ‘spor imamı’nın kim olduğu ortaya çıktı

İstanbul’da birçok büyük kulüpte forma giyen futbolcuların ‘FETÖ imamlığını’ Ali Şenel’in yaptığı belirlendi.

‘ByLock kullanıcısı olduğu’ iddiasıyla gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan futbolcu Bekir İrtegün’ün, FETÖ’nün ‘spor imamıyla’ ilgili  önemli bilgileri soruşturma savcısına verdiği öğrenildi. Söz konusu kişinin FETÖ’nün eğitim kurumlarında çalışan Ali Şenel olduğu öğrenildi.

Reklam alanı

Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre Şenel’in, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım’ın hedef alındığı şike operasyonunun da kilit ismi olduğu tespit edildi.

3 Temmuz 2011 sürecinde, başta Aziz Yıldırım olmak üzere spor camiasından onlarca yönetici, futbolcu gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Sanıklar, şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan çeşitli cezalara çarptırılmıştı. Yargıtay, cezaların büyük kısmını onamıştı. Yıldırım ve 5 sanığın AYM’ye başvurusunun ardından yeniden yargılama yapılmıştı. Kendilerine kumpas kurulduğunu her duruşmada tekrarlayan sanıkların tamamı beraat etmişti. Nisan 2016’da ise kumpas kuranlara yönelik operasyon başlatılmıştı. FETÖ’cü polis, gazeteci ve avukat gözaltına alınmış, o dönem davaya bakan hâkim ve savcılar da meslekten atılmıştı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin futbolculara yönelik düzenlediği operasyonda da Ömer Çatkıç, Bekir İrtegün ve Zafer Biryol gözaltına alınmıştı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.