anadoluverumelimedya.com

Cumhuriyetçi Hekimler: Askeri sağlık teşkilatı TSK’nın savaş gücüdür

GATA ve Askeri hastanelerin kapatılmasının TSK’nın savaşma gücünü zayıflattığını söyleyen Cumhuriyetçi Hekimler, GATA’nın Genelkurmay’a bağlanması için kampanya başlatıyor. Kampanya 25 Kasım Cumartesi Beşiktaş meydanında başlayacak.

Reklam alanı

Kampanyaya ilişkin bir basın açıklaması da yayınlayan Cumhuriyetçi Hekimler, yaptıkları açıklamada “Askeri sağlık sistemi Vatan Savaşı ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılsın” vurgusu yaptılar.

 

Cumhuriyetçi Hekimlerin yaptıkları açıklamanın tamamı ise şöyle:

MEHMETÇİĞİN SİLAH ARKADAŞI ASKER SIHHİYE SINIFI GENELKURMAY’A BAĞLI GATA’DA YETİŞİR
Türkiye Vatan Savaşı veriyor
Ülkemiz yıllardır, ABD destekli bölücü terörle mücadele içindedir. ABD’nin 2. İsrail (Kukla Kürdistan) projesinin bir parçası olarak yaşadığımız PKK terörü İç ve Dış politikada yapılan büyük hatalar sonucu özellikle “Açılım-Çözüm” politikaları ile ülkemizi bölünme noktasına getirdi.
24 Temmuz 2015’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer güvenlik örgütlerimizle birlikte başlattığı Vatan Savaşı bu dönemi kapattı. PKK kazdıkları hendeklere gömüldü. ABD’nin cevabı 15 Temmuz 2016’da geldi: 40 yıldır özenle TSK içine yerleştirdiği FETÖ’cü Gladyo ile darbe yaparak iktidarı ele geçirmeye çalıştı. Yüzlerce vatandaşımızın şehit ve binlercesinin yaralanmasına neden olan bu girişim TSK’nın kararlı karşı duruşu ve Türk Milleti’nin canı pahası desteğiyle neredeyse 24 saat içinde ezildi.
Türk Adliyesi kararlı duruşu ile TC Devleti’ne yuvalanmış, bir kısmı darbeye fiilen katılmış on binlerce FETÖ üyesi ya tutuklandı ya da devletten ihraç edildi. Devlet gladyodan temizlenmiş oldu. Benzeri operasyon PKK’ya da yapıldı.
TSK, Suriye’nin kuzeyine harekat düzenleyerek “2.İsrail, diğer adıyla Kukla Kürt Koridoruna” kama girişi ile koridoru kesti. Halen Suriye’de İdlip’te TSK birlikleri koridora karşı tertibat almış durumda.
Türk Ordusu gözbebeğimizdir
Türkiye Cumhuriyeti, ABD-Atlantik teslimiyeti sonucu komşuları ile kavgalı ederek bölünme noktasına gelmişken, artık komşuları ile işbirliği halinde; ABD’ye ve piyonlarına karşı silah kullanarak vatan bütünlüğünü koruma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Ordumuz yurtiçi ve yurtdışında kahramanca, şehitler vererek, büyük başarılar kazanarak VATAN SAVAŞI vermektedir. Ordumuz bu süreçte artık gözbebeğimizdir.
Askeri sağlık teşkilatı TSK’nın savaş gücüdür
15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getiren geçmişin Atlantikçi politikalarından tam olarak kurtulamadığı anlaşılan iktidarın marifetiyle gözbebeğimiz Ordumuzun savaşma yeteneğine darbe vuran anlaşılmaz uygulamalar başlatılmıştır. Bunlardan bir tanesi de ani gece kararnamesi ile GATA ve Askeri hastaneler kapatılmış, savaş halindeki Ordumuz Sıhhiyesiz bırakılmıştır.
Güçlü orduların özellik gösterdiği için ihtiyaçlarına göre şekillenmiş askeri sağlık sistemleri vardır; Dünyanın en eski ve en tecrübeli ordusu olarak Türk Ordusu’nun askeri sıhhiye teşkilatı, savaşlarda sınanmış güçlü bir geleneğe dayanmaktadır. Sıhhi sınıfının eğitimi yüz elli yıldır Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde yapılmaktadır (Ek. GATA Tarihi).
Askeri harekâtın ihtiyacı ve özel koşullarında, karada, denizde, havada; her zaman ve her yerde görev yapmak üzere yetiştirilmiş, askeri hekim, hemşire ve diğer sıhhiye personeli Mehmetçiğin omuz omuza savaştığı silah arkadaşlarıdır.
Mehmetçik cesaretle ateş hattına hamle yaparken, askeri sıhhiye teşkilatının ölümle yaşam arasında fark yaratan gücüne güvenir. Yaralandığında ilk bakımını yapacak sıhhiyeyi; bakımı devam ederken savaş alanından hızla tahliye edilmesini sağlayacak özel organizasyonu; tahliye edildiği yerde onun ihtiyaçlarına göre hazırlanmış, aynı zamanda silah arkadaşı olan hekim ve sıhhiyelerin beklediğini bilmesi, Mehmetçiğin VATAN SAVAŞI azmini güçlendirir.
Askeri Sağlık Teşkilatının Gücü Eğitim ve Harekat Birliğidir. Askeri Sıhhi Hizmetler ve Sıhhiye Sınıfı eğitimi, TSK’nın bütünlüğü içinde yer almalı; Gata Genelkurmay Başkanlığı’na bağlanmalıdır.
Askeri sağlık sistemi Vatan Savaşı ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılsın
GATA, FETÖ yapılanması sürecinde, TSK nin Sıhhiye görevini sağlayamayacak duruma getirilmiştir. Yüzlerce askeri hekim ve hemşire TSK dan ayrılmak zorunda bırakılmış; Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile uzaklaştırılmışlardır. GATA’nın Eğitim, Hizmet ve Araştırma alanlarındaki görev tanımları ve uygulamaları, Türk ordusunun Vatan savunması stratejisinden kopmuştur.
Askeri Sıhhiye hizmetleri, 60 yıllık ‘NATO konseptine’ göre değil, Vatan savunması veren TSK’nin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılmalıdır.
Biz Cumhuriyetçi Hekimler olarak,
Gözbebeğimiz Ordumuzun sıhhiyesinin derhal kendisine iadesini istiyoruz.
Bu hem Tıbbi hem de Milli bir görevdir.
BİZ CUMHURİYETÇİ HEKİMLER GATA GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA İADE EDİLİP, YİNE GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİR ASKERİ SAĞLIK SİSTEMİ KURULMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ.
Bu talep gerçekleşene kadar her Cumartesi günü Beşiktaş meydanından Hükümete bu çağrımızı yineleyeceğiz.
TÜRKİYE VATAN SAVAŞI VERİYOR
TÜRK ORDUSU GÖZBEBEĞİMİZDİR
MEHMETÇİĞİ SAVAŞ ALANINDA SIHHİYESİZ BIRAKMA
GATA GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA BAĞLANSIN
ASKERİ SAĞLIK SİSTEMİ VATAN SAVAŞINA UYGUN YAPILANDIRILSIN
aydınlık
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.