anadoluverumelimedya.com

“Güvenlik soruşturması” gerekçesiyle atanamayan doktorlar Meclis gündeminde

Atama hakkı kazanan ve güvenlik soruşturması gibi gerekçelerle görevine başlayamayan sağlık personelinin sayısı da mağduriyeti de katlanarak artmaya devam ediyor.

Reklam alanı

Atama hakkı kazanan personelin, güvenlik soruşturmasının yapılması ve hemen işe başlaması gerekiyordu. Ancak, güvenlik soruşturması yapılmış olmasına rağmen, ikinci bir güvenlik soruşturması gibi bahanelerle ataması yapılan sağlık emekçileri güvenlik soruşturması sebebiyle aylardır göreve başlamıyor.

Atama hakkı kazanan fakat “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle görevine başlayamayan sağlık personelinin mağduriyetini gündeme taşıyan CHP’li Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın, 19 Ekim’de TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamanın hesabını sordu.

“Normal olan, güvenlik soruşturmasının başlatılıp bitirilmesi ve bu kadar emek veren personelin görevine başlamasıdır” diyen Biçer;”sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylardır bekleyen bu personelin, onlarca insanın soruşturma sonucu kendilerine söylenmiyor; söylense bile çok kısa cümlelerle “Devlet Memurları Kanun’a göre işte, soruşturma kapsamında göreve başlamamız uygun değildir.” diye kısa bir cevapla kendilerine bilgi veriliyor. Peki, nedir, soruyorum yani, neden bu insanların güvenlik soruşturması aylardır sonuçlanmıyor, beklenen nedir? Güvenliğe uygun olması için ne bekleniyor, neye hangi cemaate üye olması ya da olmaması gerekiyor? Bir yerden, bir cemaatten referansı mı isteniyor? Sanıyorum cemaatler konfederasyonlarından birinin referansı gerekiyor. Bu insanları mağdur etmekten vazgeçin, güvenliğe engel teşkil edecek bir durumları varsa söyleyin. Ama yoksa da biat etmelerini, itaat etmelerini, bir cemaatte mensup olmalarını ya da gelip AKP’nin üyesi olmalarını beklemeyin.”

İki Bakandan biri bizleri yanıltmaya çalışıyor

CHP’li Biçer, yaptığı açıklamanın devamında ise:

“Bir alanda uzmanlaşmış, sınavı kazanmış, yeterlilik almış onlarca insan, aylardır güvenlik soruşturması tamamlanmadığı için görevlerine başlayamadı. Bu insanlar atandıkları için çalıştıkları diğer işlerden de ayrıldılar. Bir sürü doktor, hemşire, sağlık emekçisi evinde bekliyor. İnsanlar doktor, hemşire bekliyor; doktor, hemşire evinde bekliyor. Daha da önemlisi, bu insanlar geçinemiyorlar, ev kiralarını veremiyorlar ve şimdi çok önemli bir noktaya geldik. Parti grubumuz İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya bu konuyu sordu. Süleyman Soylu; “Biz bütün güvenlik soruşturmalarını yaptık, hepsini Sağlık Bakanlığına gönderdik.” dedi. Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan; “Hayır, İçişleri Bakanlığından bekliyorum.” dedi. Bu nasıl bir çelişkidir? Bu durumda iki Bakandan biri bizleri yanıltmaya çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.