anadoluverumelimedya.com

NATO’dan Türkiye’ye S-400 tehdidi: Sonuçları olur!

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının sonuçları olacağını söyledi. Pavel, “Ülkeler, karar almakta bağımsız olduğu gibi, aldıkları kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsızdır” ifadelerini kullandı. Pavel, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 sistemini satın almasının, NATO ülkelerinde uyumlu olan “hava savunma sisteminin parçası olmasının önüne geçeceğini” söyledi. Pavel, başka teknik kısıtlamalar da oluşabileceğini söyledi. Ancak bu kısıtlamaların ne olabileceği konusuna açıklık getirmedi.

Reklam alanı

Pavel şöyle devam etti: “Savunma ekipmanının alımında açık bir şekilde bağımsızlık prensibi geçerli. Ancak ülkeler, karar almakta bağımsız olduğu gibi, aldıkları kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsızdır.”

“Müttefikler arasında bu tür konuşmaların olması, tüm endişelerin ve olası zorlukların dile getirilmesi makul” diye konuşan NATO Askeri Komite Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasiden uzaklaştığına yönelik eleştiriler için de şunları söyledi: “Konu demokratik eksiklik olduğunda, bana mükemmel olan tek bir ülke gösterin. Kimse mükemmel değil.”

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.