anadoluverumelimedya.com

Meral Akşener İyi Parti’yi ilan etti

İyi Parti, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Meral Akşener önderliğinde resmen ilan edildi.

Reklam alanı

İyi Parti’nin ilanıyla ilgili dakika dakika detaylar haberimizde…

12.30 KURUCULAR KURULU BİLKENT OTEL’DE TOPLANDI

İyi Parti’nin ilan edilmesinden sonra 200 kişiden oluşan kurucular kurulu Bilkent Otel’de bir araya geldi. Burada öğle yemeğinde buluşan kurucular, öğleden sonra yapılacak oturumlara hazırlanıyor. Yemekten sonra yapılacak oturumlarda Meral Akşener “kurucu genel başkan” olarak seçilirken, Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu belirnecek.

Parti divanı ise yarın belirlenecek.
10.40 MERAL AKŞENER İYİ PARTİ’Yİ İLAN ETTİ

Partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener salondaki konuşmasına büyük bir destekle çıktı. Mavi ceket ve beyaz gömlek giydiği görülen Akşener, konuşmasına darbe eleştirisi ve adalet vurgusuyla başladı.

İşte Akşener’in konuşması:

“Biz bu referandumda çalışırken Bursa’da bir şey vardı. Hatırladınız mı Bursalılar? ‘Vallahi de olacak, billahi de olacak’ demiştik. Vallahi de oluyor billahi de oluyor…

Değerli misafirler; öncelikle aranızda olmaktan duyduğum onuru 80 milyonla paylaşmak istiyorum. Bir Çarşamba sabahı bizi burada toplayan güce, ol deyince olduran güce, Allah’ım sana sonsuz şükürler olsun.

Ankara’dan başlayarak yürüyen büyük milletim, Türkiye’nin her yerinden yollara düşen, mesele Türkiye ise, Türk milleti ise “çıkarız, yürürüz, geliriz” diyen kahraman dava arkadaşlarım;

Siz iradelisiniz, siz inançlısınız, siz imanlısınız! İnançlı insanlara, haklı insanlara Allah yardım eder. Biliyorum ki bizlere de yardım edecek inşallah.

Ülkemiz bir asrı aşkın çok partili siyasal hayata sahiptir. Milletimiz bu süre zarfında karşılaştığı bütün sorunları hep milli irade ile aşmıştır. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu toprakların ikinci defa vatan kılınmasında milli iradeyi esas almışlar, savaşı bile TBMM ile yönetmişlerdir.

1946’NIN TALİHSİZ SEÇİMLERİ

1940’lı yıllara gelindiğinde Milli Şef dönemi ve talihsiz 1946 seçimleriyle toplumun gerisine düşmüş, zamanın dışında kalmıştır. Sadece 10 yıl sonra 1960 askeri darbecileri, kendilerini milli irade yerine koyarak siyaseti askıya almışlardır. Milletimiz demokratik tavrından sapmadan, bu otoriter kadroların tasarımını boşa çıkarmış, yeni bir parti iktidarıyla Türkiye’nin hızını kesen engelleri kaldırmayı başarmıştır.

12 Eylül 1980’de bu salonu şereflendiren birçok kişinin yakından bildiği 12 Eylül 1980’de siyasetin bir kere daha askıya alınmasına şahit olduk. Milletimiz aynı şekilde yapılan tasarımları çöpe atmış, yeni bir partiyi iktidara taşımış ve Türkiye’nin yolunu aydınlatmıştır.

POST MODERN MİLLİ ŞEF DÖNEMİ SONA ERMEK ZORUNDA

Türk siyasetinde demokratik işleyiş 12 Eylül’de bozulmuştur. 2002 seçimleri milletimizin yolsuzlukluk, yasaklar olarak tanımladığı toplumsal sorunlarından çıkma arayışıdır. Bu arayış AKP’yi iktidara taşımıştır. Başlangıç yıllarında başarılı da sayılır. Ancak 2007’den sonra vizyonsuz bir güce dönüşmüştür.

Bütün bunların sonunda Türkiye operasyonlara açık hale gelmiş. 2007’den itibaren o operasyonlar sahnelenmeye başlamıştır. 2007’den itibaren toplumsal karşılığı donmuş, işlevsiz bir muhalefet, muhalefet dahil demokratik olmaktan çıkmış bir siyasal yapı mevcuttur.

16 Nisan referandumu, arkadaşlarımın deyimiyle ‘kirli referandum’ 1946 seçimleri adeta tekrar sahnelenmiş, siyasal hayatımıza yeni bir usül eklenmiştir. Toplumsal destek yetmezseyargıçlar tamamlar. Toplumsal desteği bulamazsanız YSK, yargıçlar yardımınıza koşar. Demokrasi tehdit altındadır. Ve iktidarın hukuku her şeyin üzerindedir. Post-modern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir.

Aziz Milletim! Bugün 25 Ekim 2017. Türkiye üzerine yapılan araştırmalar, bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor: Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir sağlıklı yol kalmamıştır. Hiçbir çıkar yol kalmamıştır. O çıkar biziz, o çıkar sizsiniz, o çıkar 80 milyon Türk milletidir.

Milletimizin her türlü hegomonyayı değiştirme gücü var. Milletimiz yine demokratik siyasetten sapmadan Türkiye’nin önünü açmaya karar vermiştir. Umutlarımız var! Hayallerimiz var! Zengin bir Türkiye istiyoruz. Adil bir Türkiye istiyoruz gücümüz var! Özgür bir toplum istiyoruz gücümüz var! Mutlu bir Türkiye istiyoruz hakkımız var!

Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz! Allah vatana millete insanlığa hayırlı etsin, hayırlı eylesin!

Allah vatana millete hayırlı eylesin. İyi adettir, iyi kararlılıktır, iyi umuttur, iyi gelecektir, iyi bilgidir, iyi zenginliktir, iyi cesarettir o da burada var!

“ÇAĞRIMIZ TÜRKİYE’YEDİR”

İyi medeniyet demektir! Ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer! Cesurlar da buradadır. İyilik güneşinin yanında salondaki binler 80 milyonla kucaklaşıp Türkiye olacak! Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak! Dünya ile kucaklaşıp bir bütün dünya olacak. Daha iyiye yönelecek! Allah’ın izniyle millet iradesini arkasına alan İyi Parti ile güçleneceğiz, mutlu bir Türkiye olacağız.

Açıkça ifade ediyoruz ki; bizler siyasette bir alan aramıyoruz bunu talep de etmiyoruz. Çağrımız bütün Türkiye’yedir. İnanıyoruz ki partimiz güçlü ve mutlu bir Türkiye’nin yolunu açacaktır.

Buradan bütün partilerimizin kurucularına ve genel başkanlarına teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.

Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Rauf Orbay, İsmet İnönü, Cevdet Sunay, Adnan Menderes ve Başbuğ Alparslan Türkeş’i, Turgut Özal’ı, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve ebediyete intikal edip de adını burada zikredemediklerimizi rahmetle anıyoruz.

İyi Parti’nin değerli mensupları, siyasal hareketler yaşadıkları çağı ve dönemi kavrayabilmelediri. Eğer bunlar iyi kavranabilirse toplum ileriye taşınır.

Kafamızı gündemden biraz kaldırıp yaşadığımız dünyaya biraz baktığımızda değişimin şaşırtıcı bir süreç izlediğini görüyoruz. İletişim teknolojisi ile dünya düzleşmiştir. Hepinizin elinde akıllı telefonlar, naklen yayın yapıyorsunuz. İsterseniz bize bütün basın yayın kapanmış olsun. O mecrayı aştınız yürüyorsunuz. Yol bulamıyorsanız, yol açacaksın! İşte açtınız yolları, bugün buradayız!

10 yıl içinde Almanya dışında bir Avrupa ülkesi G-7 ülkeleri arasında bulunmayacak.

Arap baharıyla harekete geçen, bölge değişimini değişim gözüyle okuyamayanlar sadece Türkiye’yi değil geniş bir coğrafyayı kurban etmişlerdir.

Ekonominin yeni efendileri bilgi piyasasının sahipleridir. Yaşları 30’un altındaki milyarderlerin sayıları oldukça şaşırtıcıdır.

Milli markalarımızı, küresel firmalarımızı yeni teknoloji içerisinde yaratmak zorundayız. Bunların dışında her yol çıkmaz sokaktır.

Dünyadaki gelişmeler adeta Kapıkule’de durdurulmaktadır. Kapıkule’den geçiş bazı konularda çok kolay ama bilimde, yeni bilgide yasak hemşerim! Bugün Türkiye’nin tarihin gerisinde kalacağı konuşuluyor. Türkiye tarihin gerisinde kalamaz, buna asla müsaade etmeyeceğiz! Buna seyirci kalmamak için buradayız. Birinci işimiz gelişmenin ve ilerlemenin peşinden koşacak bir Türkiye’dir. Bununla ilgili reformları ivedilikle hayata geçirmek zorundayız.

15 yıldır devlet eğitime daha fazla bütçe ayırmakta. Aileler çocukların eğitimine daha fazla para ayırmakta. Çocuklarımız ise diğer ülkedeki çocuklara göre okullarda daha fazla zaman geçirmekte. Netice; 10 yılda 10 basamak gerileme. Dünya’daki gelişim ele alındığında Türkiye’nin ilk 10 girememesi aklımızla alay etmektir.

TEOG’un değişimini akşam haberlerinden öğrenen Bakan varken ne düşünüyorsunuz Akşener derseniz; Bakan’ın yerinde olmak istemezdim.

Ama derim ki size; bu iktidar gidici! Ama çocuklar bizim çocuklarımız. Biz gençlerimizin beyinlerine sınırlar çizmeyelim. Kendi çocuklarımızdan korkmayalım. Onlara eğitim, hür ortamlar verelim. Bırakalım onları düşünceleri olsun, hayalleri olsun, düşünsünler, üretsinler.

Yani demek istiyorum ki kindar nesle gerek yok. İyi Parti olarak kararlıyız! Eğitimde kalite artacak. Bilim ve teknolojiye öncelik verilecek. Bireysel özellik alanları genişletilecektir. Hedefimiz Türkiye’nin 7 yıl olan eğitim ortalamasını 11’e çıkarmaktır. İyi Parti olarak bunu başlaracağımıza gönülden inanıyorum. Bu iddiayı burada hepinizin huzurunda bir vaat olarak değil iktidara geldiğimizde yerine getireceğimiz bir namus sözü olarak veriyoruz.

İyi bir iktidar gelecek. Eğitimi ailelerin üzerinden yük olmaktan çıkaracak inşallah. Bir ülkede kamu düzeni millet, devlet ve hukuk demektir. Kamu düzeninin olmazsa olmazı hukuktur. Hukuk olmazsa devlet çözülür, millet bozulur.

Adalet korkakların düşmanıdır. Bu nedenle adaletten ve liyakattan uzak yönetimler korkak yönetimlerdir! Özgürlük alanlarını daraltan yönetimler, adaleti kaldıran yönetimler korkak yönetimlerdir! Bunlar birlik dilini kullanmazlar.

Unutmayalım ki…Siyasi merkezli yargı kararları, düşman kurşunundan daha tehlikelidir.

Bir kurşuna bir can veririz, yerine binler koyarız.

Fakat, adaleti sağlayamayan yargı, vicdanları çürütür, milleti bozar, devleti çözer….

Nasıl, yargının siyaseti kuşatmasına karşı mücadele ettiysek, siyasetinde, iktidarların da, yargıyı kuşatmasına yol vermeyeceğiz…… ,

YARGIYA, ZABITA AMİRLİĞİ GİBİ DAVRANILMASINA, MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.

Yaşadığımız şehrin sokaklarında, erkenden   bir gezinti yapalım

Her sabah; Polis karakola, memur daireye, öğretim üyesi üniversiteye, esnaf işyerine, işçi fabrikaya, çiftçi tarlaya öğrenci okula, mutlu gitmemektedir.

Her sabah, erkenden uyanan ev kadını çocuklarının yüzüne, umutla bakamamaktadır.

Bütün araştırmaların ortak sonucu da, maalesef böyledir..

Neden ?  sorusuna cevap,

”LİYAKAT VE HAKKANİYET kalmadı.”

Bu ülkenin insanları, böyle bir tabloyu hak ediyormu ?…, hak haketmiyor

Hem de, hiç hak etmiyor.

KIYMETLİ MİSAFİRLER

Buradan 80 milyonla, aziz milletimle,

Zamanın üstünde kalmış bir “dersi” paylaşmak istiyorum…

Büyük müjde gerçeklemiş, Müslümanlar Mekke’yi fethetmişlerdir.

Efendimizin amcası, Hz. Abbas ve damadı Hz. Ali, en büyük prestij olan Kabe’nin sorumluluğunun kendilerine verilmesini, Hz. Peygamber’den talep ediyor.

Efendimiz ise “O işi Talha Ailesi yapıyor” diyor.

Hz. Abbas’ın “Ama onlar Müslüman değiller ki…” şeklinde hatırlatmasına,

Efendimizin, kendi damadına ve amcasına cevabı;

“Ama Onlar bu işi iyi yapıyorlar” şeklinde olmuştur…

Makam mevki aile efradına değil.. , Talha ailesine kalıyor.

Davaları, İslam’dan kutsal olanlar,…

Rehberleri ve Reisleri, Peygamber’den güçlü olanlar..,

Menfaatleri dururken, hakkaniyeti nasıl kavrasınlar…

—-

Efendimizin bu cevabı, evrensel ders niteliğinde değil midir?

Şüphesiz öyledir….

Bu nedenle, saygın ilahiyatçıların vurguladığı

“DEVLETİN DİNİ ADALETDİR”, sözünü kıymetli buluyoruz…

İYİ PARTİNİN KIYMETLİ MENSUPLARI

Türkiye’, kendine yakışır bir çıkış yakalamalıdır, Bu nedenle, rekabetçi siyasal sistemi çalıştırmak zorundayız.

Medya ve iletişim alanları baskılanmamalıdır,

Halk, ülke gündemindeki konularda, siyasi partilerin görüşlerini öğrenebilmeli,

Karşılaştırma imkanına sahip olmalıdır.

Tek kişilik yarışla iyi bulunmaz

Tek taraflı konuşmak, kör propagandadır, Neticede devleti de körleştirir,

Dış politika gibi, çözüm süreci gibi..

YANLIŞ POLİTİKALARIN TEMEL SEBEBİ BUDUR.

Bugün yaşadığımız şekliyle, Siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa,

DEVLET, TOPLUMUN GERİSİNE DÜŞER

Kendini yenileyemez, ileriye atılamaz.

Politikalar, masa başında, yukarıdan inme yapılır.

Mesela 2023 hedefleri gibi ;

500 milyar dolar ihracat yazarsınız..,

2 trilyon dolar milli gelir yazarsınız…..Kağıtlara yazarsınız ,

Zaman ilerler,.. Yazdığınız tarihin bile gerisine düşersiniz.

Mesela uçak üretimi gibi;

2011 seçimlerinde satamadığınızı, 2014’te, olmadı, 2015’te tekrar raflara çıkartırsınız.

2017’de de gider Amerika dan 11 Milyar Dolar’a uçak satın alırsınız…

SİYASETİN İŞLEYİŞİNİ YENİDEN DÜZENLEMEK ZORUNDAYIZ.

Demokratik katılım- Güçlü parlamento- Milli irade ilişkisi, vazgeçilmezdir.

Venedik kriterleri ve çağdaş demokratik ilkeler çerçevesinde,

Siyasi partiler kanunu demokratikleşecektir.?

Partilerimizin hepsinde uygulanan,

“Atıyorum Seni – Seç Beni” modeli kaldırılacaktır.

Genel merkeze yönetici atarken, yeterli sayılan iradenin, atananları değiştirirken yok sayılması, kabul edilebilir değildir, değiştirilecektir.

Genel merkezin, seçimle gelen hiçbir kademeyi görevden alma yetkisi olmayacaktır. Yargı kararları hariç, seçimle gelen, seçimle gidecektir.

Milletvekili ve diğer siyasi mevkilere aday belirlenmesi, üye ve hatta seçmen tercihlerinin etkin olacağı bir şekilde düzenlenecektir.

Montesquieu’ya göre, ” KANUNLARIN ANASI, SEÇİM KANUNUDUR.”

Açık, şeffaf, demokratik, denetlenebilir bir siyasal partiler ve seçim yasası oluşturma mecburiyeti vardır

KATILIM, GÜÇ DEMEKTİR. SANDIK DEVLETİN NAMUSUDUR.

Kıymetli Yol Arkadaşlarım….

Şimdi, Ekonomi penceresini bir açalım..

Türkiye ,2001 krizinden sonra radikal düzenlemeleri devreye sokmuş, bütçe açığı, kamu borç yükü VE bankacılık gibi temel alanlarda reformlar yapmıştı. .

2002 seçimlerinde iş başına gelen iktidar, 2005 yılında Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başlamıştı.,

Aynı süre içerisinde dünya, tarihindeki en yüksek nakit bolluğunu yaşamaya başlamıştı.

Özellikle, küresel kriz nedeniyle gelişmiş ülkeler, dünyayı adeta paraya boğdu.

Bol para, bizim gibi finansman sıkıntısı çeken, yüksek faiz ödeyen ekonomileri coşturmuş., ekonomik dar boğazlar aşılmıştı.

Bizim gibi, gelişmekte olan Ülkelerin tamamında;

Faiz ve enflasyon düşmüş,

İhracat ve büyümede artış seyri izlenmiş, kamu borç yükü azalmıştı.

Türkiye’de 2002 den sonraki ilk beş yıl için,% 6,5 gibi başarılı bir büyüme yakalanmıştı.

… 2007 yılına kadar aldığımız yolu, yapısal reformlarla sürdürebilmeliydik.

Siyasal Yapı, hukuk,  ve  ekonomi  alanında, zamanın ruhuna uygun düzenlemeler yapabilmeliydik.

Böyle bir yolu tercih etseydik, bugün refah treninde, güçlü bir ülke olma yolunda, mesafe almış olurduk.

Yapamadık;

2007 ye kadarki başarılı büyüme, düşüşe geçti.

Son on yılın büyüme rakamı,1960 dan beri gerçekleştirilen, % 4,5 luk, Türkiye ortalamasının altında kaldı. Giderek de zayıflamaktadır.

Işsizlik 13.4 ile tarihi rekorda,

5-10 bin liralık ihtiyaç kredi faizi, yüzde 25’e yaklaşmış.

Dikkatiniz sunuyorum, 500 büyük firma, kazancının üçte ikisini, faiz e ödüyor.

Türkiye, maalesef, dünyanın en yüksek faizini ödeyen ekonomilerin başında,

Bugün, faiz lobisi çok daha mutlu.

—– biz bu Refah trenine neden binemedik…,

Sebebi ekonomi yönetiminin yetersizliği değildir

Saygın bir iktisatçı “son 15 yılda tren bizim istasyona iki defa uğradı… ama.. Biz orada yoktuk “ diyor…

Biz başka istasyonlardaydık., başka istasyonlarda.

EKONOMİK ÇIKIŞTAN   NİÇİN DÜŞTÜK;

Üç temel kaynağı var ;  -Yapısal hale gelen Yolsuzluk,   -Dış Politika serüveni – Siyasi Operasyonlar

-Yolsuzluk: zaman, zaman ülkelerin gündemlerinde yer alır.

Mesela Almanya da, Cumhurbaşkanı 350 Avro kadarlık otel faturasını bir işadamı arkadaşına ödettiği için soruşturma geçirmiş,

İddia doğru bulunmuş, Cumhurbaşkanı görevinden ayrılmış, kendisinden devlet itibarı geri alınmıştır.

Mesela Türkiye de, Rahmetli Özal dönemi, kabinede bir bakan için yolsuzluk iddiasında bulunulmuş,

Görevden alınarak yargıya intikal ettirilmiş. Söz konusu bakan, suçlu bulunup mahkûm edilmiştir…

——-

Yaygın yolsuzluk ,… hukukun yeterli olmadığı ve demokrasinin kıt olduğu ülkelerde görülür…..

BU sıralar, şöyle duyuyoruz; yolsuzluk mu ? efendim doğru ama ,etrafta –altta birileri yapıyor. Laf bu..

Kardeşim, yolsuzluk duman değil ki , yukarıya çıksın,

Yolsuzluk, çamurdur, çamur, yukarıdan aşağıya akar.

Maalesef, Türkiye de yolsuzluk, iddialar zinciri olmanın ötesine çoktan geçmiş,

Bakanlar ve daha üst yöneticilerimizin ifadelerine dönüşmüştür.

Yukarıdan- yerel yönetimlere kadar yaygınlaşmıştır.

Milyarlarca Liralık yolsuzluk iddiaları karşısında, ne yargıdan, nede hükümetten bir ses çıkmıyor.

Kamu malının emanet olduğu çoktan unutulmuş,

Yolsuzluk, adeta” dokunulmazlık alanına dahil edilmiştir.

Fetva verecek “BESLEME FAKİH” bulmakta da zorluk çekilmemiştir.

İMANIM GİBİ İNANIYORUM Kİ, YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ HER KİM OLURSA OLSUN, İTBARINI BIRAKMADAN BU DÜNYADAN GÖÇMEYECEK.

—–

Yolsuzluk konusunda ahlaki boyut bir tarafa,

Yolsuzluk atmosferinin yaygın olduğu bir ülkede, ekonomik yatırım yapılabilrmi ?

Teşebbüs hürriyeti ne kadardır?  Sisteme güven kalır mı…?.

Sayın Durmuş Yılmaz, geçenlerde Yabancı bir basın mensubunun “partinizin iktidarında ekonominin patronu siz mi olacaksınız” sorusuna,

“EKONOMİNİN PATRONU GÜVENDİR” cevabını verdi.….

Güven ortamı temin edilirse, % 6-7 lik büyümeye rahat erişilir dedi,

Oradaydım ..”Durmuş bey ,%6 dan aşağısını başarısızlık sayarım..unutmayın

Güven yoksa fabrika bacası yükselmez, iş yapma arzusu kalmaz.

Evettt.. Son üç yılın en önemli ekonomi başlığı,” Rusya ile domates anlaşması”

Refah treninde neden yokuz, işte birinci neden böyle özetledik.

İYİ Parti’nin Saygın Mensupları….

Türk dış politikası, istikrar kavramını merkez alır.

Osmanlıdan –Cumhuriyet hükümetlerine devreden bir süreç.

Bu bakımdan, 2000 li yılların başındaki “sıfır sorun” söylemi, devlet birikimimize uygun düşmekteydi.

İran, Rusya ve Avrupa dahil, bölge ülkelerinin istikrarından, büyümesinden en karlı çıkacak ülke Türkiye’dir.

Rusya merkezli, sosyalist bloğun açılım süreci bu düşünceyi doğrulamıştır.

Dış ticaretimizin yaklaşık yarısı, Avrupa ülkeleriyledir.

2005 deki AB için tam adaylık süreci ve istikrar arayıcı politikalar, ekonomimize hız katmıştı…

Peki.. ne oldu da bugün farklı şeyler konuşuyoruz . Birçok konuda olduğu gibi, dilleriyle söylediklerinin peşinde olmadıkları anlaşıldı.

Politika yapımları dışişlerinin koridorlarından taşındı,

Türkiye adeta akıl tutulması yaşadı.

Mavi Marmara ile yanaştık-Mısır’dan girdik-Suriye’den çıktık…

Bu arada Almanya’dan, Rusya’ya kadar el atmadığımız yer kalmadı.

Şimdi..  Bıraktıklarımızı arıyoruz.

Sadece Suriye’nin, mültecilerle beraber maliyeti 200 milyar TL.

Dış politika macerası, yıllık büyüme oranını yaklaşık bir buçuk puan aşağı çekmiştir.

İran’a yönelik ambargonun kaldırılması süreci oldukça öğreticidir.   Pazar ihtiyacı olan Avrupa ülkelerinin, Amerika ya   baskısı sonuç vermiştir.

Biz ise adeta kendimize ambargo koyduk. Siyasi itibar kaybı ayrı bir maliyet.

En önemli pazarlarımızı kendi ellerimizle tahrip ettik. Üstelik milyarlarca Lira harcayarak.

Böyle yönetilen dış politikamız, Trende olamayışımızın ikinci nedenidir.

“Dış politika, esasında bir sanattır.

Birçok ustanın akıl emeği ile yapılır.

Devletin birikimi üzerine kurulur.

Ve ülkenin itibarını temsil eder” dedi.

Yüzümüze hüzün vurdu tabi.

Bunun üzerine bir başka misafir konuyu son dönemlere getirdi.

Gülümseyerek iki tespit yaptı;,

Birincisi; Sayın Davutoğlu,  muhtemelen sayın Erdoğan’ı “dış politikanın kendisi tarafından icat edildiğine inandırmıştı“.

Diğer husus da şudur, her ikisi de, Türkiye sanki bu coğrafyaya yeni taşınmış ve komşularda 10 yıllık kiracılarmış gibi davranıyorlar.

Dış politikada ne istediğiniz önemlidir. Ancak dış politika aynı zamanda kim olduğunuzla da ilgilidir.

Politikadan öğrendim ki,

“Devlet adamlığı itibar yönetimidir.”

Devlet de devamlılık esastır,

Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri, geçmişten bugüne gelen, yarınlara devredecek çok saygın kurumsal yapılar oluşturulmuştur..

İslam ülkeleri dahil, onlarca uluslararası kuruluş, bizzat geçmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin katılımıyla kurulmuştur.

Hadi soralım bakalım, bu 15 yıldan kalan ne vardır ?,

Sizi ne ile hatırlayacaklar???

Cevabı, tabiî ki bizde var ,ama

Hadi bu dış politika işidir…

Açmayalım ağzımızı, yaralamayalım Türkiye’mizi…

Bize saracak çok yara bıraktınız…çok

Türkiye’nin yaklaşık 100 yıllık potansiyel gücünü savurup gitmişlerdir.

Türkiye Merkezi bir Avrasya ülkesidir

Dünya yeni yerine taşınırken, ekonomi ve siyasi mimari yeniden düzenlenirken, Avrupa dahil geniş bir coğrafya için, yaşam ve iş merkezi olma hedefini projelendirmek zorundayız.

“Ekonomik coğrafyamızı” tanımlayıp, dış politikanın merkezine koyacağız.

“Sürekli iyileştirme” anlayışını dış politikaya taşıyacağız

Onurlu Milletim…, Kıymetli yol arkadaşlarım…

Yakın siyasi tarihimiz içinde yaşamış, devrin aktörlerinin muhatabı bir siyasetçi olarak ifade ediyorum ki ,,;

28 Şubat, bizzat Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik bir ihanet sürecinin adıdır.

Bu süreç, Türk Subayına çuval giydirmekle tazelenmiş,        

Ergenekon, Balyoz ve çözüm süreci ile devam etmiş,

15 Temmuz ile final yapmıştır….

FETÖ İHANET ŞEBEKESİ, sadece 15 temmuz değil, 2004 DEN İTİBAREN  BÜTÜN OPERASYONLARIN  ANA AKTÖRÜDÜR. 

15 TEMMUZ TAM ANLAMIYLA BİR “DEVLET ETME ZAAFİYETİDİR “

MİLLET, DEVLETİ SOKAKTAN TOPLAMIŞTIR.

Bir başka tarihi gerçek de şudur ,

TSK’ni Türkiye’nin aktifinden düşürmek için plan yapanlar, maalesef iktidar kadrolarının bulanık beyinlerinden faydalanmışlardır

Yaşanılan her bir süreç, Türkiye için yol çevirme, ön kesme operasyonudur.

Her biri acılar bırakmıştır.

Referandumlar dahil son on yıldaki yaşadıklarımız, bizi, trenin geleceği istasyondan uzak tutmuştur.

Devlet kendi topraklarında bile ana aktör olmaktan çıkmış, bir savrulma sürecine girmiştir.

Cevdet Paşanın Osmanlı için vurguladığı gibi,”  Kath-ı Rical”, yani devlet adamı eksikliği, ülkemize  çok pahalıya mal olmuştur.

****

Şimdi buradan biraz geriye dönüp, 28 şubatın anlı-şanlı kadrolarına seslenmek istiyorum…

MUTLUMUSUNUUUZZ

HUZURLUMUSUNUZ

Eğer siz, insanımızın Yaşamlarına,

Şekil vermeye,yön vermeye kalkmasaydınız…,

Görevinizin..onların haklarını –özgürlüklerini korumak olduğunu söyleseydiniz,….

Şimdi..80 milyon daha özgür ve daha zengin bir ülkede yaşıyor olacaktık…

Sizin gardiyan kesildiğiniz insanımız, kendilerine  özgürlük ve zenginlik vaad edenlerle yola çıktılar…

Şimdide bunlar sizin rolünüzdeler. Ne hak biliyorlar, ne hukuk.

Hatırladınızmı.. ?, milletin hakkı için, devletin itibarı için ayağa kalktığında, PARMAK SALLADIĞINIZ siyasetçi,

Ürkütmeye korkutmaya çalıştığınız kadın. .Hatırladınızmı ?

Siz neredesiniz bilmiyorum, biz yine ayağa kalkıyoruz, milletimle beraber ayağa kalkıyoruz,

Bütün yollar tutulmuş, biz kendi yolumuzu tutuyoruz.

28 şubatın kudretlileri, bekleyin…, bekleyin. Yakında yoldaşlarınız olacak, bugünkülerde tarihin çöplüğüne, sizin yanınıza gelecek….

Türkiye’yi merak etmeyin

80 milyon kararlı…Özgürce yaşamaya,

80 milyon kararlı. Özgürce inanmaya, Özgürce çalışmaya, Hakkaniyetle paylaşmaya

80 milyon kararlı, Güçlü Türkiye olmaya, Mutlu Türkiye olmaya

Büyük Türkiyem, …. Bütün Türkiyem

Bugün 25 Ekim 2017,

BU BİR İKTİDAR YÜRÜŞÜDÜR…

BU İNSANIMIZ İÇİN, BİR ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜDÜR….

BU DEVLETİMİZ İÇİN, BİR İTİBAR YÜRÜYÜŞÜDÜR….

BU MİLLETİMİZ İÇİN, BİR DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜDÜR

BU, GÜÇLÜ TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜDÜR….

Başaracağız!  Başaracağız! Başaracağız!

İnşallah başaracağız!

Hepimiz birlikte başaracağız…

Bütün millet olarak başaracağız…

BUGÜN 25 Ekim 2017

TÜRKİYE İYİ  OLACAK !

Allah bizleri bu kutsal yolda utandırmasın, Allah hepimizin yardımcısı olsun!

Allah yoldaşımız olsun, Allah vicdanlarımızdan ayırmasın!

Saygılar sunuyorum!

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.