anadoluverumelimedya.com

ABD Büyükelçisi John Bass istenmeyen adam noktasında! Veda yemeğine kimse katılmadı

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi John Bass’ın Çankaya’daki veda resepsiyonuna siyasi, bürokrat ve askeri kesimden kimse katılmadı. İstenmeyen adam noktasında olan Bass’ın resepsiyonu, gazetecilerin gözlemlerine göre bugüne kadarki en buruk veda daveti

Reklam alanı

En buruk veda davetiydi. Siyasetçi, bürokrat, askeriyeden kimse katılmadı.

ABD Büyükelçisi John Bass, vize krizinin gölgesinde bir hafta içinde Türkiye’den ayrılmaya hazırlanıyor. Afganistan’a atanan Bass, bir veda kokteyli verdi.

Çankaya’da büyükelçilik konutundaki kokteyle, siyasi ve askeri kesimden kimse katılmadı. Sadece iktidar cephesinden değil muhalif siyasetçilerden de kimse davete icabet etmedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin resepsiyondaki gözlemlerini aktardı.

“İSTENMEYEN ADAM…: Büyükelçinin veda daveti sert siyasi atmosferde hiç bir Türk yetkilinin, siyasinin katılımı olmaksızın yapıldı. Bu her büyükelçi için acı verici bir durumdu, istenmeyen adam ilan edilmekten bir önceki adımdı. Büyükelçi de burukluğunu yaptığı kısa konuşmada gizlemedi. Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim”

Yetkin veda kokteyline hükümete yakın gazetecilerin çağrılmadığını da vurguladı. Bu konuda Bass’ın eleştirildiğini belirtti.

Ankara-Washington arasındaki krizin tırmanıp-tırmanmayacağı ise merak konusu. Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi’nin iddiasına göre kulislerde krizin Erdoğan-Trump görüşmesiyle çözüleceği konuşuluyor. Krizin günler içinde çözülebileceğini söyleyen Selvi, “ABD’de güçlü bir ekibin Türkiye’ye karşı her defasında yeni bir yaptırımı devreye soktuğunu görmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.