anadoluverumelimedya.com

İran’dan ABD ve PKK’ya tepki: ABD sadece Suriye’yi değil Irak’ı da bölmek istiyor

“Amerika Suriye’yi bölmek istiyor. ” Bu açıklama İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayati’den geldi. Velayeti, Suriye ve Irak’ı bölmek isteyen ABD’nin, sonuç alamayacağını söyledi

Reklam alanı

İran‘nın kilit isimlerinden dini lider Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayati, PKK/PYD’nin Suriye‘deki varlığına ilişkin konuştu. Velayeti, ABD‘nin Suriye’yi bölmek istediğini söyledi.

Velayati, İran’ın başkenti Tahran’da Suriye Büyükelçisi  Adnan Mahmud ile bir araya geldi. ABD’nin Suriye’deki faaliyetleri ikilinin gündemindeydi. Velayeti, “Suriye’deki direnişin temel aktörü Beşar Esad’tır.” dedi.

İran’ın, Suriye’nin yanında olmaya devam edeceğini belirten Velayeti, Amerika’nın Suriye topraklarındaki faaliyetlerine dikkat çekti. Velayeti, Suriye’de yabancı işgalini reddettiklerini belirtti.

İran’nın dini lideri Hamaney’in başdanışmanı olan Velayeti, ABD’nin PKK/PYD ile yürüttüğü işgal operasyonlarına tepki gösterdi. Velayeti, ABD Suriye’nin kuzeyi ve kuzey doğusunu ülkeden koparmak istediğini vurguladı. Velayeti, “Siyonist yandaşlarıyla Sadece Suriye’yi değil Irak‘ı da bölmek isteyen ABD’nin, bir yere varamayacağını” ifadesini etti.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.