anadoluverumelimedya.com

Suriyeli analist Şam’ın İdlib mesajını açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve kontrolündeki milis güçlerin, Suriye‘nin İdlib kentinde yürüttükleri harekata ilişkin açıklamalarda bulunan Suriyeli analist Ammar Waqqaf, Suriye hükümetinin, Türk askerinin Suriye topraklarındaki faaliyetine yönelik tavrının, Türkiye ile Suriye arasında tesis edilen derin işbirliğinin ispatı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Reklam alanı

SURİYE İLK KEZ KINAMADI

Aydınlık’tan Mustafa Birol Güger’in haberine göre; Rus devlet televizyonu Russia Today’e konuşan, Gnosos düşünce kuruluşu direktörü Waqqaf, “Suriye hükümetinin ilk defa, ‘egemenliğinin açık ihlali’ olarak kınamaksızın, Türk birliklerinin topraklarındaki varlığını tolere ettiği gerçeği, [Türkiye ile Suriye hükümetleri arasında] Suriye krizinin sona ermesine potansiyel anlamda yardımcı olabilecek daha derin bir işbirliği seviyesini işaret ediyor” dedi.

Waqqaf ayrıca Suriye hükümetinin bu durumu tam olarak onaylamadığını ancak, bir ‘saldırganlık’ eylemi olarak da nitelendirmediğini belirtti.

Demecinde, uzun yıllardır devam eden krizin artık bir sona ulaştığını belirten Waqqaf, Astana görüşmelerine atıfla, ‘ulaşılan toplamın, ülkeler arasında geliştirilen işbirliğinin yarattığı bir sonuç’ olduğunu ifade etti.

‘ÖSO’YA ŞANS VERİLEBİLİR’

Waqqaf, her ne kadar güvenilir bir ortak olmasa da, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) siyasi uzlaşı çizgisini takip etmesi noktasında bir şans verilebileceğini savundu.

Waqqaf bu konuya ilişkin olarak, “Onlara umut vaat etmezseniz, yapılan her siyasi anlaşmayı sabote etmek isteyeceklerdir ve eğer onlara umut vermek istiyorsanız, bunu yapacak olan, garantörleri Türkiye olacaktır” dedi.

Waqqaf konuşmasının devamında, ÖSO gibi grupların, silah bırakma şartıyla, potansiyel bir güç paylaşımı anlaşmasının bir parçası olabileceklerini ifade etti.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.