anadoluverumelimedya.com

Müftülük yasası İzmir’de protesto edildi

İzmir Kadın Platformu, Müftülük Yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde eylem yaptı.

Reklam alanı

Eylemde, “Bu yasalar böyle geçmeyecek”, “AKP’den hesabı kadınlar soracak”, “Kadınlar susmadi, susmayacaklar” sloganları atıldı.

Kadınlar, Müftülüklere verilecek nikâh yetkisinin eşitsizliğin garantisi olacağına dikkat çekerek, yıllardır mücadele ile kazandıkları hakları geri vermeyeceklerini vurguladı.

TASARI GERİ ÇEKILSIN

Evrensel’in aktardığına göre, Platform’un hazırladığı metni okuyan Evrim Çakır, sözkonusu tasarıya karşı sokaklarda tepki gosterdiklerini hatirlaratak, bu tepkilere kulaklarini tikayan iktidarın tasarıyı yeniden İçişleri Bakanlığı’na getirdigini belirtti. Çakır, “Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal politika alanından ve medeni haklarimizla ilgili konulardan çekilmelidir” dedi.

Çocuk yaşta evlendirmenin cinsel istismar olduğunu hatırlatan Çakır, “Kesinlikle engellenmeli ve açıkça suç olarak düzenlenmelidir” dedi.

Nüfus Hizmetleri Kanununda, “Sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimi nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılır” şeklindeki ibarenin, cinsel istismarın üzerini örtmenin bir yöntemi olacağını ifade eden Çakır,

Anayasa’da, yasalarda ve son olarak tasarıda geçen “genel ahlak” gibi sınırları belirsiz bir tanımlamaya da karşı olduklarını vurgulayan Çakır, bu tasarı lar toplumun islamcilastirilmasi ile doğrudan ilgilidir… Tek adam diktatörlüğunun kurumsallastirilmasina zemin hazırlamayi hedeflemektedir” dedi.

Platform olarak tüm kadınları laikliği savunmaya ve eşit ve özgür bir hayat için mücadeleye çağırdı. (EVRENSEL )

birgün

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.