anadoluverumelimedya.com

Kılıçdaroğlu savcılığa tanık olarak ifadeye çağrıldı

ASUMAN ARANCA/ANKARA

Reklam alanı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a yönelik kaset komplosu düzenlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, flaş bir gelişme yaşandı. Savcılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “tanık” sıfatıyla ifadeye çağırdı. Savcılık, “Erdoğan’ın Baykal’ın kasetini seyrederken çekilmiş görüntülerini izledim” diyen Kılıçdaroğlu’na, “Görüntüleri kendisine kimin ne zaman getirdiğini ve bu görüntülerin halen kendisinde olup olmadığını” soracak.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar soruşturma bürosu Başsavcıvekili, dün Kılıçdaroğlu’nun özel Kalemi Şükran Kütükçü’yü arayarak, Kılıçdaroğlu’nu tanıklık yapmak üzere ifadeye davet etti. Başsavcıvekili, önümüzdeki hafta kendisinin uygun olduğu bir tarihte ifade vermesini istediklerini belirtti.

28 Nisan tarihinde katıldığı bir TV programında konuşan Baykal, “Bu konuyu aydınlatacak iki isim vardır. Biri zamanın başbakanıdır (Tayyip Erdoğan). Bir de Sayın Kılıçdaaroğlu…Çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi. ‘Gözlüğünü takıp’ diye anlattığı, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisi başkanı var” demiş, Kılıçdaroğlu da Baykal’ın bu sözlerini aynı gün katıldığı bir başka programda doğrulamış ve ”Kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor.” demişti.

sozcu

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.