anadoluverumelimedya.com

“Suriye’nin yüzde 85’i ordunun kontrolünde”

Rusya’nın Suriye’deki güçlerinin komutanı Lapin düzenlediği basın toplantısında, Suriye topraklarının yüzde 85’inin Suriye ordusunun kontrolünde olduğu öne sürüldü.

Rusya’nın Suriye’deki güçlerinin komutanı Aleksander Lapin düzenlediği basın toplantısında, Suriye ordusunun şu ana kadar “ülkenin topraklarının yüzde 85’ini IŞİD militanlarından geri aldığını” açıkladı. Lapin “IŞİD militanları şu anda Suriye topraklarının 27 bin kilometrekare genişliğindeki bir alanını kontrol ediyor. Bu rakam, Suriye topraklarının yüzde 15’ine denk geliyor” bilgisini de verdi.

Reklam alanı

Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra Cephesi) militanlarına karşı operasyonların tamamen yok edilecekleri güne kadar devam edeceğini de belirten Lapin, Suriye ordusunun “Deyr ez Zor’un kuzey ve güney mahallelerini kısmen ellerinde tutan IŞİD militanlarını yenilgiye uğratmak üzere olduğunu” da söyledi.

Basın toplantısını yansıtan Sputnik haberinde “Suriye ordusu, Rusya’nın hava desteğiyle IŞİD’in Deyr ez Zor’da yıllardır süren kuşatmasını geçen hafta kırmıştı. Hükümet güçleri ve on binlerce sivil, 2 yıldan uzun bir süredir kentte IŞİD kuşatması altında yaşıyordu” dedi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.