anadoluverumelimedya.com

Büyük oyunu bozmak için ne yapmalı?

Arslan Bulut / Yeniçağ

Reklam alanı

The Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, “Batı inanmakta zorlanabilir ama Suriye savaşı bitiyor gibi görünüyor ve kazanan da Esad” dedi ve ekledi: “Hepimiz Donald Trump ile Kim Jong-un’un üçüncü dünya savaşını çıkarmasını beklerken, Orta Doğu’nun askeri haritasının önemli ölçüde ve kanlı bir biçimde değiştiğini fark etmedik…”

Haritanın değiştiğini kim fark etmedi acaba? İngiltere kamuoyu mu, dünya mı?

***

Orta Doğu’da Irak, Suriye ve Yemen’in iç haritası fiilen değiştirilmiş durumda. 25 Eylül’deki referandum yapılırsa, Irak haritasının hukuken de değiştirilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Suriye’nin kuzeyindeki haritanın değişmesi için de önce IŞİD ile bölgeyi karıştıran ABD, şimdi de PKK/PYD’yi silâhlandırarak sonuca ulaşmaya çalışıyor.

2015 yılında William Engdahl, “IŞİD, bir CIA/NATO projesidir. IŞİD militanları, 2012’de Ürdün’ün Safavi kentindeki bir CIA-Özel Kuvvetler eğitim kampında eğitilmeye başlandı. Bu kamp, Amerikalı, Türk ve Ürdünlü istihbaratçılarca yönetiliyor. Kampın finansmanını ise Suudi Arabistan ve Katar üstleniyor” diye yazmıştı.

O sıralarda Türkiye’nin 25’inci Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Sözcü’den Özlem Gürses‘e konuşmuş ve IŞİD’in Amerikalılar tarafından kuruluş sürecini anlattıktan sonra Lozan Konferansı’nda, Azınlıklar Alt Komisyonu’na getirilen bir teklifi hatırlatmıştı:

“Teklifi getiren kim? Amerika! Teklif şu: ‘Ermeniler için ulusal yurt olarak bir toprak parçası bulalım, bu bölgeyi tanımlayalım ve bu bölgeye saldırı ve sızmalara karşı bir koruma düzeneği kuralım.’ Bunun için de Suriye’nin kuzeyini öneriyorlar ve ‘Böylece Türkiye ve Suriye arasında tarafsız bir bölge kurulmuş olur. Bu toprak parçasının denize kolay bir çıkış yolu da vardır’ diyorlar! Peki, o halde, 6 Ocak 1923’te Ermeniler için düşünülen şey, bugün başka birisi için mi düşünülüyor?”

***

O başka birilerinin kim olduğu anlaşıldı ama iş işten geçmek üzere. Dolayısıyla, Türkiye’nin “martının kuyruğu suya değdi mi değmedi mi?” gibi tartışmalar yapmak yerine Suriye’nin kuzeyine odaklanması gerekiyor!

Esasen, ABD, İngiltere ve İsrail; 2003 yılında, Time dergisinde yayınlanan haritadaki sarı bölgeyi yani Türkiye, İran, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt ve diğer Körfez ülkeleri ile Ürdün, Suriye ve Irak’ı tamamen ele geçirmek istiyor.

Birinci aşamadaki hedef, Kürt bölgesi diye adlandırılan bölgede yeni bir devlet oluşturmak, Irak’ın başına Yahudi asıllı birini getirmek, böylece, vaat edilmiş toprakları birleştirmektir.

İkinci aşamadaki hedef, sarı bölgede ABD, İngiltere ve İsrail beyinli bir Ortadoğu Birleşik Devletleri kurmaktır.

Türkiye’ye “Yeni Osmanlı” diye yutturdukları proje işte budur!

İsrail, Tevrat’ta vaat edilmiş topraklar olarak geçen “Nil’den Fırat’a kadar” uzanan bölgeyi ele geçirmek ve 25-30 milyona varan bütün dünya Yahudilerini buraya nakletmek istiyor.

İsrail, Kuzey Irak’ta Türkmen-Kürt bölgesini ve Suriye’nin kuzeyini, “Orta İsrail” sayıyor. Onlara göre “Kuzey İsrail”, Türkiye’nin Güneydoğusu’dur!

***

“Büyük İsrail” projesinin gerçekleşebilmesi için önce Türkiye’nin da dahil edildiği bir büyük savaş gerçekleştirilmeliydi ki ortalık karışsın, barış masasına oturulduğunda, haritalar yeniden çizilebilsin. IŞİD işte o kaosu başlatmak için tasarlandı!

Türkiye El Bab harekâtı ile bu projeye bir darbe vurmuş görünüyor ama bu yeterli olmadı. Tek çözüm Suriye ile iş birliği yaparak, bu büyük oyunu bozmaktır.

görsel: mynet.com

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.