anadoluverumelimedya.com

Ayhan Bilgen: 10 bin çocuğun kaybolması bir şey ifade ediyor mu?

Geçtiğimiz ay, Avrupa Polis Bürosu (Europol), tahminen en az 10 bin mülteci çocuğun Avrupa´ya vardıklarında ortadan kaybolduğunu bildirmişti. Devlet liderlerinin buna duyarsız kalması akıllara ‘çocuklar organ ve fuhuş mafyasının eline mi düştü’ sorusunu getirdi.

Reklam alanı

Ne olmuştu?
Avrupalı yetkililer, bunlardan bazısının yetkililerin bilgisi dıṣında akrabaları ile buluṣtuğunu, geri kalanının ise insan ticareti yapan örgütlerin eline düṣtüğünü söyledi.
Save the Children isimli yardım kuruluşu, 2015 yılında, Suriye´deki savaṣtan ve diğer çatıṣmalı bölgelerden Avrupa´ya geçiṣ yapan 1 milyon kiṣinin yüzde 27´sini çocukların oluṣturduğunu; bu rakamın, yaklaṣık 270 bin çocuğa denk düṣtüğünü bildirdi. Öte yandan tek baṣına geçiṣ yapan çocuk sayısı ise yaklaṣık 26 bin.
Europol´ün yaptığı araṣtırmalara göre, kayıp çocukların yarısı, en az 5 bin çocuğun tek baṣına geçiṣ yaptığı ve yetkililerin kontrolünden kaçtığı yer olan İtalya’da kayboldu.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen bu konu hakkında bugün twitter hesabı üzerinden şunları söyledi; Onbinin üzerinde kayıp mülteci çocuğun organ yada fuhuş mafyasının eline geçmiş olması bazıları için birşey ifade ediyor mu ?

siyasihaber3

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.