anadoluverumelimedya.com

Ankara izin vermemişti… O ziyaretin detayları ortaya çıktı

Alman parlamenterlerin Konya’daki NATO hava üssüne yapacakları ziyaretle ilgili medya haberlerine kısıtlama getirildi. Kuzey Atlantik İttifakı, medya mensuplarının heyetle birlikte Konya’ya gidemeyeceklerini duyurdu. Deutsche Welle’de yer alan habere göre bir NATO sözcüsü Alman Haber Ajansı’na (dpa) yaptığı açıklamada ziyaretin kamuya açık olmadığını ve ittifakın basın ekibinden de kimsenin heyete eşlik etmeyeceğini söyledi.

Reklam alanı

8 Eylül’de yapılması planlanan ziyaret, ikili ilişkilerdeki pürüzler gerekçe gösterilerek Ankara tarafından izin verilmemişti. Anlaşmazlık nedeniyle Alman askerlerinin Konya üssünden çekilmesi de gündeme gelmişti. IŞİD ile mücadelede çerçevesinde Konya’da bulunan Alman askerleri hem yer personeli olarak görev yapıyor hem de erken uyarı sistemi donanımlı AWACS uçaklarının mürettebatı arasında da yer alıyorlar.

Alman askerlerinin Konya’dan çekilmesi gündeme gelince NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in müdahalesiyle ziyaretin NATO kapsamında yapılması kararlaştırılmıştı. Konya’ya gidecek olan NATO heyetinde 7 Alman milletvekili de bulunacak.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.