anadoluverumelimedya.com

HDP’den ‘Çocuk Hakları Bakanlığı’ teklifi

Teklifinde Türkiye nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğuna dikkat çeken Kerestecioğlu, aynı zamanda Türkiye’nin başta BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi ve Ek Protokolleri olmak üzere, çocuk haklarının korunması için devlete yükümlülük veren birçok sözleşmenin tarafı olduğunun altını çizdi.

Reklam alanı

Kerestecioğlu, “Bu sözleşmeler, bütün çocukların eşit biçimde bütün haklarını kullanabilmelerine olanak sağlayan bir toplum düzenini gerektirmektedir. Çocuklar hiç bir ayrımcılığa maruz kalmadan ve eşit haklara sahip olarak bütün hizmetlerden yararlanırken, aynı zamanda da her türlü hak ihlali ve sömürüye karşı da korunma hakkına sahiptir” dedi.

Her türlü adli ve idari işlemde çocuğun yararını önceliklendirecek, bütün ilgili kurumların da bu esasla çalışmasını sağlayacak, çocuk haklarını ve çocuğa yönelik hizmetleri bütüncül bir biçimde ele alacak, planlayacak ve çocuk haklarının hayata geçirilmesini sağlayacak bir Bakanlık teşkilatına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kerestecioğlu “Böylece, hizmetler arasında boşluklar doğması engellenmiş olacaktır” dedi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.