anadoluverumelimedya.com

Siyasetçi eşi olmak

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

 

Siyasetçi eşi olmak..

Bir siyasetçi eşinden ne beklenir?

Diğer bir ifadeyle

  • Bir siyasetçi eşinden ne bekler
  • Halk siyasetçinin eşinden ne bekler

Bir kişiye ne zaman siyasetçi nedir?

Bir kişi eğer yıllarını ülkesinde siyaset yapmaya verdiyse, bu konuda büyük bir mücadelenin içindeyse, gece gündüz ülkesi için bir şeyler yapmak çabası içinde olarak kendini geliştiriyorsa, o ülke vatandaşları onu siyasetçi olarak görür ve kendisinden bazı beklentileri olur.

Bu beklentiler ülkenin daha iyiye gitmesi, mevcut sorunların çözümlenmesi, iç ve dış politikada ülkenin güçlü ve barışçıl bir yol izlemesidir.

Siyasetçiden beklentiler yüksektir.

Siyasetçinin eşinden ise kimsenin bir beklentisi yoktur.

Eğer o da siyasi sahada mücadele veren bir kişilik ise bu nedenden dolayı onun fikirleri merak edilebilir, ama böyle bir konumu yoksa siyasetçinin eşinin fikirleri, eğer sadece siyasetçi eşi kimliği nedeni ile fikir söylemesi gerektiğini düşünüyorsa, kimseyi ilgilendirmemektedir.

İlgilendirmemenin ötesinde, kişileri huzursuz etmektedir.

Siyasetçinin ne dediğini anlamaya yönlenen vatandaş, üstelik de siyasetçinin bu duruma gelmesi onun bütün hayatını yönlendirmişse, eşinin kısmen zıt konuda ifade ettiği düşünceleri ile olumsuz etkilenmekte ve de bu durum siyasetçiye ve onun tırnakları ile kazarak geldiği konumuna  zarar vermektedir.

Bu düşünceler ister istemez siyasetçi ile bağlantılandırılmakta ve onun duruşunu zayıflatmaktadır.

Siyasetçi eşi, eşini yönlendirebilir, onun asıl mücadelesi bu alanda olabilir, ya da kendisi siyasete atılabilir, ama siyasetçi eşi kimliği ile fikirlerini belirtmesi, fikir özgürlüğü değildir. Kendisinin tanınmasına sebep olan kişinin, yani siyasetçinin konumunu zayıflatmaktır.

Türlü sıkıntılarla bunalan halk, sıcak, sevecen, yardımsever bir siyasetçi eşi figürüne ihtiyaç duymaktadır. Siyasetçinin konumunu güçlendirmek isteyen siyasetçi eşi bu şekilde kendini ve eşini halka sevdirebilir.

Beklentimiz budur.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.