anadoluverumelimedya.com

49. kez kapatılan sendika.org, Guinness Rekorları’na başvurdu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 4 Temmuz 2017 tarihli kararıyla 49. kez sansürlenen Sendika.Org, en çok erişim engeline maruz kalan ve bu sansür uygulamasını en çok aşan site olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

Reklam alanı

Sendika.org haberciliğe sendika50.org adresinde devam ediyor.

Bianet’in haberine göre, 16 yıldır habercilik yapan Sendika.org haber sitesi ilk olarak  25 Temmuz 2015’te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) İdari Tedbir kararıyla erişime engellenmişti.

Sitede yayınlanan haberde “ Anayasa’ya aykırı hileli maddelere dayanan erişim engeli uygulaması karşısında sitenin hukuki başvuruları da yanıtsız bırakıldı” denildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatılmıştı. Sansür işlemi bu KHK ile BTK eliyle sürdürüldü.

Rekorun ilk sahibi DİHA’ydı

Daha önce 48 kez erişime engellenerek bu alandaki rekorun ilk sahibi olan DİHA da ajansın bir bütün olarak kapatılmasının ardından yayın hayatına son verdi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.