anadoluverumelimedya.com

Tarhan: “Tedbir kararı kaldırılırsa kongreye gidilir”

Meral Akşener’in avukatlarından Uğur Tarhan, KRT TV haber müdürü Çağlar Cilara’nın canlı yayın konuğu oldu. MHP’deki son gelişmeleri değerlendiren Tarhan, kurultay sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Reklam alanı

Değişim isteyen delegelerin mahkeme kararıyla gerçekleştirdiği tüzük kurultayına bir süre sonra tedbir kararı konulmuştu. Buna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarhan, tedbirin kaldırıldığı an seçimli Olağanüstü Kurultay’a gidilebileceğini söyledi.

İşte o programda konuşulanlar:

Soru : Tedbiri kaldırdığı anda çağrı heyetinin topladığı tüzük kurultayında değiştirilen tüzük maddeleri hayata geçecek ?

Cevap :  Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı tarafından tüzüğe işlenecek.

Soru :  İşlenecek, yani hayata geçecek. O zaman ne olacak?

Cevap: Olağanüstü bir kongre de seçim yapabileceksin.  Yapabilmenin önü açılacak. Onun dışında disiplin hükümleriyle alakalı belli düzenlemeler yapıldı.

Soru: Diyelim ki tedbir 20 Haziran’daki duruşmada kalktı. Değiştirilen tüzük maddeleri hayata geçti ve olağanüstü kurultayda seçim yapılmasının önü açıldı. BU sefer MHP’de değişim isteyen, öne çıkan Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ gibi isimler yeniden partiye dönüp aday olabilirler mi bu kurultayda?

Cevap :  Meral Akşener’i ihraç  ettiler. Sinan Bey’i ihraç ettiler.. Hatta ikinci kez ihraç ettiler. Ümit Hoca’yı da ihraç ettiler.  Koray Bey var mevcut şu an partide. Onlar üst kurul delegesi değiller. Ama onların aday olabilmesi için oradaki o ihtilaf da hallolmalı. Disiplin hükümlerindeki 19 Haziran’da yapılan değişiklikler tedbirin kalkmasıyla birlikte hayata geçerse ihraçlar düşer.

Soru : MHP’nin çağrı heyetinin topladığı tüzük kurultayında değiştirilen maddelerle ilgili tedbir kalktığı anda MHP’den ihraç edilen isimler partiye geri dönebilir??

Cevap: Çünkü ihraçları hukuksuz olur.

Soru: Dolayısıyla partiye geri dönecekleri için, “Olağanüstü kurultaylarda seçim yapılır” maddesi de hayata geçirileceği için, olağanüstü kurultayda aday olabilecekler..

Cevap:  Bunu tercih ederlerse evet, böyle bir imkan doğar.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.