anadoluverumelimedya.com

Sound of Music

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Sound of Music filmini bilir misiniz?

Bu filmin gerçek hayattan birebir alınan konusu, rahibe olmayı amaçlayan bir kızın mürebbiye olarak, anneleri ölmüş, babaları emekli bir donanma komutanı ve bir kont olan, 7 çocuklu bir aileye gönderilmesi ve orada müziğin ruhu ile bir aile olmayı başarmasıdır. Film müzikal olarak bir kült niteliğindedir.

Konu 1930ların sonlarında bir zaman dilimini işlemektedir.

Mart 1938’de Alman nazi rejimi Avusturya’yı işgal eder. Aslında kendisi de Avusturyalı olan Hitler buna ilhak demektedir, çünkü, Avusturyalıların Alman oldukları düşüncesindedir.

Bu işgal sonucunda emekli bir donanma komutanı olan Kont von Trapp Alman donanmasında bir göreve getirilmek istenir, ama milliyetçi bir Avusturyalı olarak kendisine dayatılan Alman donanmasında hizmet etme görevini kabul etmez ve ailesi ile kaçak yollardan ülkeyi terk ederek Amerika’ya yerleşir.

 

Bu konu aklıma nereden geldi?

Bugün Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri gecesindeydim.

Sinema ve tiyatro jürilerinin belirledikleri başarılı sanatçılara  çeşitli dallarda ödüller verildi.

Ödül alanlar bir teşekkür konuşması yaptı.

Bu sanatçıların büyük bir bölümünün vatansever ve mücadeleci bakış açıları akşama damgasını vurdu.

Kendilerini, bu ülke için bir şeyler yapmak gerektiğini görerek bu konuda bir mücadeleye adadıkları hissine kapıldım. Saygı duydum. Umut ve mutluluk hissettim.

Akşamın daha ilk cümlesi, salondan büyük alkış alan, noterden gelen zarf sunucuya verilince “bu zarfta mühür yok, ama böyle şeyler çok da önemli değil zaten” demesi idi.

Karamsarlığa karşı mücadele ifadeleri geçti konuşmalarda. Ben yukarıda bahsettiğim filmin bir sahnesini hatırladım ister istemez. İşgal altındaki ülkede von Trapp ailesinin katıldığı konser.

40 yıl düşünsem o filmin bu sahnesinin bende bir çağrışım yapacağı aklıma gelmezdi.

Herkes ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapmakla mükellef.

Bilgisayarcı bilgisayar bilgisini, hukukçu hukuk bilgisini, sanatçı sanatçı ruhunu ve diğer herkes eğitimini ülkesi için devreye sokmak durumunda.

Bu bakış açısı ile bu gecede ödül alan, gelecek vaat eden, vatansever, aslan yürekli kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Hepimiz hep birlikte güçlüyüz.

 

 

 

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.