anadoluverumelimedya.com

Eski YSK Başkanı Aydın: Mühürsüz oylar iptal edilmeli

Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, yasanın çok açık olduğunu mühürsüz zarf ve oy pusulalarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam alanı

 

YSK’nın 16 Nisan halkoylamasında sandıklara atılan mühürsüz zarf ve oy pusulalarını “geçerli” sayması ile ilgili tartışmalar sürüyor. YSK’nın halkoylamasına şaibe düşürdüğü görüşü ağırlık kazanırken, CHP ve Vatan Partisi sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu eski başkanlarından Muammer Aydın, Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede, yasa hükmünün çok açık olduğunu belirterek, “Yasa hükmü açık. Oy kullanılan zarfların üzerinde ilçe seçim kurulu kararı olması lazım. Oy pusulalarında da sandık kurulu mührü olmalıdır. Hiç mühürsüz zarf ve oy pusulaları geçersizdir. Yasada bu çok açık bir şekilde yazılmıştır. Bu konuda tartışma anlamsızdır. Mühürsüz oyların iptal edilmesi yasa gereğidir” dedi.

Aydınlık, Yargıtay ve hukuk çevrelerinden YSK’nın uygulamalarının hukuki olup olmadığını araştırdı. Çok sayıda Yargıtay üyesi, ortada çok açık bir yasa ihlali olduğunu belirterek “Söz konusu yasal olmayan oyların seçim sonuçlarını etkileyecek bir noktada olduğu görülüyor. Bu oyların nekadar olduğu konusunda çok farklı açıklamalar yapılıyor. YSK Başkanı da bu yönde görüşler dile getirdi. Mühürsüz kaç oy olduğunu bilmediklerini söyledi. Bazı oy pusulalarının da sandıktan açıldıktan sonra mühürlendiğini gösteren görüntü kayıtları var. Yani telafisi olmayan bir durum söz konusu. Şimdi yapılaması gereken iş 16 Nisan halkoylamasını iptal etmektir. Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir halkoylamasının şaibeli bir şekilde sonuçlanması son derece tehlikelidir” dediler.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.