anadoluverumelimedya.com

‘Harp Okulu’na dönmek istiyorum!’

YILMAZ YILDIRIM / Aydınlık
Demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve yurttaşar tarafından askeri okulların açılması için başlatılan nöbet 23. haftayı geride bıraktı.
İstanbul Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapılan eylemde konuşan, Harp Okulu’ndan ihraç edilen öğrenci Serdar Erim “Bize, ‘Sizi Türkiye’nin en iyi okullarına yerleştirdik’ deniyor. Ama biz mutlu değiliz. Ben şu an Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciyim. Ama biz maaş ya da üniforma için girmedik askeri okullara. Vatanımızı sevdiğimiz için oradaydık. Oraya dönmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Vatan Partisi MKK üyesi Hıdır Hokka da askeri liselerin ordunun can damarı olduğunu belirterek şunları söyledi: Harp okulları, askeri liseler ordunun can damarıdır. Bu okulların önünü kim keserse orduyu yıkmak amacı güder. Düşman ülkeyi işgal etseydi ilk yapacağı iş harp okullarını ve tüm askeri okulları kapatmak olurdu. Okulların kapatılmasıyla FETÖ, PKK ve IŞİD bayram etti. Askeri okulları kapatarak düşmanla aynı safı tutuyorsunuz.
‘YANLIŞTAN DÖNÜN!’
Konuşmasında önceki gün Amerika’nın Suriye’ye yaptığı füze saldırısına da değinen Hokka, şöyle devam etti: “Hükümet, ABD’nin Suriye’ye yaptığı hava saldırılarını destekler açıklamalarda bulunuyor. Bu yapılan ABD’ye boyun eğmektir. Sen mazlum bir millete haydut bir devletin yağdırdığı bombalamayı destekliyorsun. Bununla da kalmayıp, attığınız bomba yetmez karadan da girin, açıklamalarında bulunuyorsunuz. Bu nasıl bir gaflettir! Bu açıklamalar kanunsuzdur, yasa dışıdır. Derhal bu yanlıştan dönmelerini talep ediyoruz.”
Emekli Jandarma Tuğgeneral Ümit Yılmaz da konuşmasında, “Bize askeri okullarda şövalye olmayı öğrettiler ama karşımıza çıkan düşmanın hukuksuz, onursuz olacağını öğretmediler” dedi.
Gazeteci Fehmi Köfteoğlu da nöbete destek vererek, “Askeri liseleri kapatmak ABD emperyalizmine hizmet etmektir. Türk ordusuna sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.