anadoluverumelimedya.com

Aydın, “Milletin aklını paranın gücüyle elde etmeye çalışıyorlar”

MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ataşehir’de  Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından karşılandı. Aydın, salonu dolduran Ataşehirlilere hitap etmeden önce, İlgezdi ve Der ile bir süre sohbet etti.

Reklam alanı

Aydın,  gazete ve televizyon konuşmalarından derlenen video gösterisinin ardından  kürsüye çıktı.  Ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik durumu hakkında değerlendirme yapan Aydın, toplumun, işadamlarının korkutulduğunu, “esaret altında yaşatıldığımızı” iddia ederek şöyle dedi:

“Bu iktidar döneminde işsizlik tavan yaptı. %12.7 oranına çıktı işsiz sayısı. Gençler arasında bu oran % 30. 2002’den 14 yıl geriye yaptığım taramada işsizlik ortalaması % 7.7 çıktı. Aynı şekilde 2002’den sonraki 14 yılın ortalamasını aldım, oran % 10.7. Yani öncekinin % 50 fazlası. Genç işsizler bakımından OECD ülkeleri arasında rekortmeniz. Dünyanın bütün ülkelerindeki –Afrika dahil- büyüme ortalaması 3.6 iken, AKP’nin son 10 yılında kaç biliyor musunuz? Söyleyeyim: 3.3. Büyüme hızının 1946’dan 2002’ye kadar kaç olduğunu araştırdım, hani koolisyon dönemleri olarak kötülerler ya, kaç çıktı biliyor musunuz? 5.1. Üstelik bu dönemde ihtilaller, muhtıralar, terör var.”

Aydın, “Milletin aklını paranın gücüyle elde etmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu” ifade ederek, enflasyonun iki haneli rakamlara çıktığını, enflasyon oranında 3. Sıra için Nijerya ile yarış içinde olduğumuzu, bu  iktidarın  İsrail’e çektiği “On minüte” restini, “Rus uçağını düşürme şişinmesini”, “İran ve Irak’ta  mezhepçilik yapma girişimini” ve Ege’de “18 adayı Yunanistan’a kaptırma rezaletini” sineye çektiğini iddia ederek şöyle dedi: “Şimdi Hollanda’ya, Almanya’ya dikleniryorlar ya, 16 Nisan geçsin, Mergel ablalarının yanına gidecekler. Televizyonda gördüğünüzde ‘beni hatırlayınız!’” “Bu zihniyet bugün bizden tek kişiye bütün yetkileri vermemizi  bekliyor” diyerek konuşmasını sürdüren Koray Aydın, referanduma sunulan  18 maddelik Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerini de açıkladı.

Aydın, konuşmasına şöyle devam etti.: “Bakanları Cumhurbaşkanı Meclis içinden veya dışından atayacak. Kaç kişi olacaklar belli değil. Araştırdım, Cumhurbaşkanının 185 danışmanı var. Belki şimdi 200’e çıkmıştır. Eski milletvekilleri, eski belediye başkanları vb. Böyle bir Cumhurbaşkanı kaç bakan atar?  Atadığı bakan milletvekili haklarına sahip olacak, bakanı değiştirdiğinde  milletvekilliği de sona erecek. Böyle bir bakan kimin dediğini yapar, kendisini atayanın sözünden çıkabilir, toplumun çıkarına bir işlem yapabilir mi?”

Cumhurbaşkanının yardımcılığına seçeceği kişilerin, herhangi bir hastalık, seyahat ya da ölüm halinde  seçilmemiş olduğu halde Cumhurbaşkanının bütün yetkilerini kullanmasına yönelik değişikliği de eleştirerek sözlerine devam eden Koray Aydın, “1934’te Almanya’da referandum yapıldı. Maddeler % 89 gibi bir oyla kabul edildi. Hitler geldi o yetkilerin üzerine oturdu. İkinci Dünya Savaşı’nı çıkardı, 17 milyon insan öldü, 7 milyonu Almandı. Yetki böyle birşeydir işte. Şimdi düşünün değişikliklerin 8. Maddesinde Başkan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanılmasına karar vereceği hüküm altına alınıyor. Bu yetkinin burnunun bir metre ötesini göremeyenin, yanıbaşındaki yaverinin FETÖ Terör Örgütünün üyesi olduğunu göremeyenin  elinde nasıl kullanılacağını bir düşünün. FETÖ görülemedi, PKK görülemedi. Sonra “aldandım.” Böyle biri TSK’nin kullanılmasına tek başına nasıl karar verir?”dedi.

Başbakanlık’ın kaldırılmasını, bu görevin Cumhurbaşkanına devredilmesini de doğru bulmadığını ifade eden Koray Aydın, “Ortaasya’dan beri bütün Türk tarihinde  başka adlarla da olsa, Başbakanlığın ciddi ve önemli bir kurum olduğunu” dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu değişikliklerin sakıncaları saymakla bitmez. Partili Cumhurbaşkanlığı sakıncalıdır. Kelime oyunlarının ardına saklanan Meclisi fesh etme yetkisi çok sakıncalıdır. Üst düzey bürokratları atama yetkisinin ucu açık; bu maddeyle şube müdürlerine kadar inilebilir. Kararname çıkarma yetkisi, parlamentonun haklarını elinden alma anlamına gelir, istenirse AB müktesebatında küçük bir değişiklikle ‘eyalet kurma’ tehlikesine getirir ülkemizi.  Bu yetkilerle donatılmış hangi insan olursa olsun yoldan çıkar.”

Koray Aydın, “Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığının kaldırıldığını”; parlamentonun elinden yasama ve denetleme yetkisinin alındığını, yargının “cüppesini iliklemek için düğmesini, yakasında da parti rozetini arayan hâkimlere” teslim edilmek istendiğini, yürütmenin tek elde toplandığını ifade ederek şöyle dedi: “Bugün demokrasinin 4. Gücü sayılan basın işgal altında. Çıkacak TV yok. En son bir manşeti bahane ederek Doğan Grubu’na da bir salvo attılar. Sermaye gruplarından yalnızca Fox TV kaldı çıkılabilecek. Ama ben bütün olumsuz şartlara rağmen, karalamalara rağmen  milliyetçilerin de Hayır diyeceğine inanıyorum. Hayırınız  hayırlı olsun.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.