anadoluverumelimedya.com

Hayırlı Konvoy ile yola çıkan Bora Serdar: AKP’liler arasında ‘Yetti artık’ diyenler var

Referandum sürecini halka anlatmak için yola çıkan ve FETÖ mağduru emekli askerlerden oluşan Hayırlı Konvoy, ikinci etabını tamamladı. Konvoy’da yer alan isimlerden olan olan emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, izlenimlerini Aydınlık’tan Mustafa Erol’a anlattı.

HUKUK İÇİN YOLLARDAYIM

■ Sizi Hayırlı Konvoya katılmaya iten şey neydi?

Reklam alanı

Cumhuriyetin tamamen ortadan kalkma riski var. Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’un demeci var. Cumhuriyet’in kuruluşunun dışlayıcı olduğunu iddia ediyor. Ve şimdi ‘İkinci kuruluşun inşasına geçeceğiz’ diyor. Yani ne demeye getiriyor… İkinci kurtuluş 15 Temmuz, bundan sonraki dönemde de kuruluş olacak. Peki ‘Yeni bir kuruluşa geçiş’ dedikleri referandumu nasıl okuyacağım ben? O 18 madde ve arkasından gelecek kararnamelerle çok farklı bir noktaya sürüklenebiliriz. Böyle bir risk var. Zaten bu riski hissettiğim andan itibaren, geçmişte de güçlülerin hukukuna maruz kalmış biri olarak bu konvoya katıldım. Hukukun ne kadar gerekli olduğunu bildiğim için yollara düştüm.

■ İkinci etapta yaklaşık bin 500 kilometre yol gittiniz. İzlenimlerinizi aktatırı mısınız?

Genellikle şehir merkezlerine değil beldelere gittik. Herkesin kolayca ulaşamadığı insanlara ulaşmaya çalıştık. İnsanlarla yüzyüze görüştük. Daha çok ‘evet’ diyebilecek olanlarla temas ettik. Çünkü onların neler düşündüğü bizim için önemliydi. Evet diyenleri ikiye ayırabiliriz. ‘Sizin bu söylediklerinizden sonra tekrar düşüneceğiz’ diyenler, siyasi iradenin hatalarını anlattığınız zaman kabul edenler var. Ama yeniden sorgulamaya kapalı olanlar da var.

■ İnsanlar referanduma nasıl bakıyor? Sizi nasıl karşılıyor?

İnsanlar korkuyor. Bir muhtar bizi yarım saat dinledi. Sonunda yanımıza geldi ve şöyle konuştu:

“Size hak veriyorum. Ama sizin söylediklerinizi söylersem iş yapamam, köylüye hizmet veremem.”

HAYIR ÇIKACAK

■ Sizinle aynı kaygıları paylaşan insanlara ne tavsiye ediyorsunuz?

Bence salonları bırakıp insanlarla bizzat yüz yüze görüşülmesi gerekir. Hayır diyenlerle değil, Evet diyen insanlarla konuşmalıyız.

Evet diyen insanların bir kısmı iknaya kesinlikle açık. Ama gidip yüz yüze konuşmak, anlatmak gerekiyor. Örneğin, biz getirilen teklifle yargı bağımsızlığının nasıl tehlikeye girdiğini anlatıyoruz. İnsanlar şaşırıyor ve diyorlar ki ‘Cumhurbaşkanı bu kadar çok hakim atayabiliyor mu, biz bilmiyoruz’!

■ Referandumun sonucu, sizce ne olur? İzlenimleriniz ışığında, beklentiniz hangi yönde?

Benim edindiğim kanaat 2 ya da 3 puan farkla ‘hayır’ çıkacağı yönünde.

MHP’lilerle konuştuğumuzda yüzde 90’ı hayır diyor. Ayrıca AKP’nin içinde de hayır verenler çıkacak. Bu oranın AKP içinde yüzde 5-10 olduğunu söyleyebilirim. ‘Yetti artık’ diyen AKP’liler gördük. Bizi dinleyip, sonra yanımıza gelip ‘AKP’liyim ama hayır vereceğim’ diyenler oldu. Ama bunu söylerken, yanındaki duymasın diye kulağımıza, korkarak söylüyor. Bunlara tanık olduk. Ama büyük bir kesim olayın farkında değil. O yüzden anlatılması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.