anadoluverumelimedya.com

CHP’li Sarıhan: Yurttaşları tehdit ederek, seçeneksiz bırakmaya çalışıyorlar

Birgün/Ankara

Reklam alanı

CHP Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Şenal Sarıhan,”OHAL yetmezmiş gibi şimdi de kişisel tehditle halkın özgür iradesi yok edilmek isteniyor. OHAL koşullarında referandum yapılmayacağı hukuki ve etik bir gerçekliktir. Devletin tüm medyayı kendi amacı doğrultusunda kullandığı bugün, kimi çevreler, ‘Hayır’ propagandası yapan yurttaşları tehdit ederek, halkı seçeneksiz bırakmaya çalışıyor ” dedi.

CHP’li Sarıhan yaptığı yazılı açıklamada son günlerde “hayır” propagandası yapanlara yönelik baskı ve şiddetin arttığını vurguladı.

Hayır’a yönelik şiddet artıyor

Sarıhan’ın derlemelerine göre geçen hafta “Hayır” propagandası yapanlara yönelik yaşanan saldırılardan bazıları şöyle:

– Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin ”Hayır” standına bir grup bıçak ve taşlarla saldırdı.

-CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’da bir kahvehanede bir grubun saldırısına uğradı.

-Isparta’da ”Hayır” bildirisi dağıtan HDP üyelerine polis müdahale etti.

-Van’ın Erciş ilçesinde ”Hayır” kampanyası için kullanılan anons aracına polis tarafından el konuldu.

-İstanbul’da İGDAŞ’a bağlı taşeron bir firmada çalışan sekiz işçi, referandum için ‘Evet’ çalışması yapan AKP’lilere, ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söyledikleri gerekçesi ile işten atıldı.

-Ankara’da ”Hayır” bildirisi dağıtan,Sosyalist Emek Partisi üyesi 10 kişi ve 1 AKA-DER üyesi toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Hayır diyenler teröristlikle suçlanıyor

Sarıhan yaptığı yazılı açıklamada, ”Hayır diyenlerin teröristlikle suçlandığı, vatan haini ilan edildiği, türlü baskılarla karşılaştığı ve ‘hayır’ demenin maliyetinin bu denli ağır olduğu bir süreçte, yapılacak referandum adil ve demokratik olamaz. İktidarı ve ‘Evet’ blokunu, şiddetten vazgeçmeye ve demokratik ilkeler çerçevesinde hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.