anadoluverumelimedya.com

Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Erzurum’da 120 öğrenci, bayrak ve karanfillerle milli mücadelemizin kadın kahramanlarından Nene Hatun’un mezarı ve şehitlikleri ziyaret etti. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganıyla şehitliklere giden öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı

Bir ellerinde Ay yıldızlı al bayraklar, diğer ellerinde kırmızı karanfiller. Dillerinde ise ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ şiarı.

Erzurum’daki Sabancı Ortaokulu’nun öğrencileri, atalarına vefa borcunu ödemek için yola düştü. 120 öğrenci Şehitler haftası nedeniyle şehitliklere akın etti.

Öğrenciler kendilerine, Sarıkamış Harekatı’nda orduya erzak ve mühimmat taşıyan ve Çanakkale Savaşları’nda da cephede şehit düştükleri için mezun veremeyen Erzurum Lisesini örnek aldı.

Reklam alanı

İstikamet Karskapı Şehitliğiydi. Kapıdan içeri, yürek diliyle söylenen sloganla, adım adım girdiler.

İçlerinde öyle biri vardı ki, şehitlikte yatan vatan evlatlarını görünce dayanamadı, gözyaşlarına boğuldu. 10 yaşındaki down sendromlu Hatice Ağırman, şehitlerimiz için göz yaşı döktü.

Öğrencilerin diğer istikameti Aziziye Tabyası’ydı. Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Aziziye Tabyası’nın savunmasına beşikte yavrusunu bırakarak koşan Nene Hatun’un aynı tabyadaki mezarına koştular.

Nene Hatun’un mezarı başında öğrenciler İstiklal Marşımızı okudu. Mezara karanfiller bıraktılar, şiirler seslendirdi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.