anadoluverumelimedya.com

Rusya ABD’den toprak istiyor

Rusya, 1867’de çar tarafından 7,2 milyon dolara ABD’ye satılan Alaska topraklarını geri almak için girişimlerde bulunuyor.

Reklam alanı

Türkrus’un Gazeta.ru’dan aktardığı habere göre, bir grup uluslararası hukukçu, ABD Kongresi’nin arşivlerinde bu konuda çalışma yürütüyor.

Habere göre hukukçular, Çar II. Aleksandr zamanında Alaska’nın ABD’ye satılması sürecinde yasal prosedürlerin ihlal edildiği yönünde kanıt elde etmeye çalışıyor.

Rusya’dan göç eden ABD vatandaşı Konstantin Şugayev’in sahibi olduğu hukuksal danışmanlık şirketi Garett, Paterson and Shugaev’in, Alaska’yı Rusya’ya geri kazandırabilmek için arşivlerde hummalı bir çalışma içerisinde olduğu belirtiliyor.

Yapıldığı öne sürülen ihlallerle ilgili yeterli kanıt elde edilebildiği takdirde satışın geçersiz sayılmasının sağlanabileceğine inanılıyor.

Rusya lideri Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov konuyla ilgili bilgisi olmadığını açıklarken, iddiaya göre, araştırmayı yürüten avukatların ücretleri Kremlin’e yakınlığı ile bilinen“XXI yüzyıl ve dünya” adlı vakıf tarafından ödeniyor.

Siteye konuşan siyasi danışman Valentin Marin, “Kırım’dan sonra Kremlin heyacana kapıldı ve Alaska’nın da geri alınabileceği düşünülüyor” yorumunda bulundu.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.