anadoluverumelimedya.com

CHP’li Haluk Pekşen Hollanda krizi için ‘inanılmaz senaryo’ dedi, ‘kurgulayıcısını’ açıkladı

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada Türkiye ile Hollanda arasındaki krize değindi. ‘Hayır’ oylarının artması üzerine Türkiye Dışişleri Bakanı tarafından bir senaryo hazırlandığını ileri süren Pekşen, şöyle dedi:

Reklam alanı

“İnanılmaz bir iyi senaryo hazırlanmış ama biz buna ‘devekuşu senaryosu’ diyoruz. Hollanda’nın Başbakanı 8 kez bizim Başbakanı arayıp da telefonda görüşülmemesine rağmen niye görüşemediği de enteresan, Hollanda’ya bir bayan bakanımız gönderiliyor. Hollanda’yla süreç işletiliyor. Dünyanın bütün ülkelerinde dış politikada sokaktaki insanlar dahi şu iki kuralı bilirler: Birincisi dış politika medyatik şovlar üzerinden yapılmaz. Masa başında yapılır ve mümkün olduğu kadar ikili ilişkiler kapalı kapılar ardında yapılır. İkincisi dış politikada parti çıkarları değil en önemlisi ülke çıkarlarıdır.”

Dışişleri Bakanı hakkında soruşturma açılması gerektiğini savunan Pekşen, “Bu Dışişleri Bakanı, 15 gündür bu senaryonun baş kurgulayıcısıdır, baş mimarıdır. Başbakan 6 Mart günü bir televizyon kanalında yayına çıkıyor, ‘Hollanda’da çalışma yapacağız, ama orada seçimler var. Seçimden sonra yapacağız bu çalışmalarımızı’ diyor. Ne oldu da seçimler aşamasına çekildi bu. Burada görev Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndadır. Yapabilir mi? Asla zerre kadar umudum yok” diye konuştu.

Pekşen, Türkiye’nin korkuya teslim olmayacağını, güçlü uygar dünyanın saygın bir ülkesi olarak 16 Nisan referandumunda, gayri meşru dış politikaya ‘hayır’ diyerek umuda yelken açacağını belirtti. Pekşen, “Bu ülkede herkes şunu görüyor: Sandığa yüzde 87 katılımı sağladığımız anda yüzde yüz ‘hayır’ çıkacak. Eminim ki bu ülkede korku ve baskı değil 16 Nisan günü ‘hayır’ kazanacaktır. Misak-i milli çıkacak, milli meclis çıkacak, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır” dedi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.