anadoluverumelimedya.com

Sivas’ta Kuvayı Milliye ruhu ‘HAYIR’ dedi

Sivas´ta, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şubesi ve “Bir Şey Yapmalı Hareketi” tarafından “Kuvayi Milliye Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Sivas´ta, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şubesi ve “Bir Şey Yapmalı Hareketi” tarafından “Kuvayi Milliye Ruhu” konulu konferans düzenlendi. Konferansa, CHP Eski Milletvekili Melda Onur, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Kurucu Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ADD Sivas Şube Başkanı Niyazi Orhon gibi isimler katıldı.

Reklam alanı

Yurdun dört bir yanından gelen katılımcılar ile gerçekleşen program dahilinde; ATATÜRK Büstü’ne çelenk konuldu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Takiben; bin kırmızı ve beyaz balon gökyüzüne uçurulurken, tarihi öneme sahip “SİVAS KONGRE Binası ATATÜRK ve Etnografya Müzesi” ziyaret edildi.

1-228.jpg

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde;

2-194.jpg

1 – Rejim Değişikliğine yol açarak; Cumhuriyetimiz, Demokrasimiz, Hukuk Düzenimiz, İş ve Sosyal Hayatımız açısından Siyasi Darbe niteliğinde olan bir anayasa değişiklik teklifi ile karşı karşıyayız. Bu noktada; tüm enerjimizi ve vaktimizi, söz konusu “Anayasa Değişikliği Teklifi ile ilgili Referandum” sonucunda “HAYIR” çıkması için tahsis etmeye karar verdik.

 

2 – Söz konusu rejim değişikliği; bir büyük yangın gibi, herhangi bir tercih veya farklılık tanımadan, herkesi yakabilecek niteliktedir. Bu büyük yangını ancak “KUVAYI MİLLİYE Ruhu” ile söndürebiliriz. Bu konudaki mücadelemizi; siyasi tercihlerimizi ve her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, “İnsani Değerler” ve “Ahlaki Erdemler” ortak paydamızda buluşarak yapacağız.

4-091.jpg

3 – Cumhuriyetimiz’e ve Demokrasimiz’e sahip çıkıp, gereken duruş ve kararlılığı göstererek, bu tarihi sorumluluğu hep beraber yerine getireceğiz. “HAYIR” sonucuna ulaşacağımıza olan inancımızla, “Yok edin, insanın insana kulluğunu…” diyoruz.

5-037.jpg

Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendikacılar, işçiler, sivil vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantıya katılan bazı isimler; Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU, Nuh Tolga YARMAN, Melda ONUR, Mehmet Bedri GÜLTEKİN, Dursun ÇİÇEK, Cemal ÖZDEMİR, Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU, Adnan ÇELİK, İsmail TÜMER, Ersin ERTÜRK, Doğan ALTINTAŞ, Ulaş KARASU, Macide ŞAHİN, Süreyya ÇİNİK, Muradiye ŞİT, Hayrettin ÖKÇEŞİZ, Mahmut ÖZYÜREK, İlkay BODUROĞLU, Cevriye BAYSAL, Ece ATAER, Selim KARAHAN, Cevriye BAYSAL, Oya DOĞAN, Esma NALBANTOĞLU ve İbrahim DENİZCİ
abcgazetesi
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.