anadoluverumelimedya.com

Psikoloji bölümü KHK’lere direniyor

686 sayılı KHK ile akademide gerçekleştirilen ihraçlara karşı tepkiler devam ediyor. Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, ihraç edilen akademisyenler üniversiteye dönene kadar her gün Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) bir saat oturma eylemi düzenliyor. Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, bölümden ihraç edilen Doç. Dr. Banu Yılmaz, Araştırma Görevlisi Merve Fidan ve Ercan Şen için bir açıklama yayımladı.

Reklam alanı

Açıklamada ihraçların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, “Banu Hocamızın da öğrettiği gibi, psikoloji bilimi dört duvar arasında kalmayıp topluma inmeli ve insana rağmen insan için kullanılmalıdır. Banu Hocamız, 1999 Marmara Depremi’nde de oradaydı, 2005 Pakistan Depremi’nde de oradaydı, Soma Maden Faciası’nda da oradaydı, Ankara’da peşi sıra meydana gelen Gar, Merasim Sokak ve Güvenpark patlamalarının ardından da ordaydı. Araştırma görevlisi arkadaşlarımız Ercan Şen ve Merve Fidan, henüz yolun başında olmalarına karşın, sosyal psikoloji alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla bu alana değerli katkılar sağlamışlardır. Biz biliyoruz ki, arkadaşlarımız, her ne olursa olsun, bilimi toplum yararına kullanmaya devam edecekler” ifadeleri kullanıldı.

Fransa’dan DTCF İle dayanışma videosu
Öte yandan Fransa’daki Lille-III Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri ihraçlara karşı bir dayanışma videosu yayımladı. Öğrenciler videoda, “Hocama dokunma” ve “DTCF Tiyatro yalnız değildir” dedi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.