anadoluverumelimedya.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Milletin önüne getirilen metne karşıyız

“Bu referandumda ‘evet’ demeyenleri PKK terörüyle eş tutmak, FETÖ’cü olmakla suçlamak, 16 Nisan referandumunu ’15 Temmuz’un cevabı veya rövanşı’ olarak tanımlamak en basit ifadesiyle büyük bir bühtandır.”

Reklam alanı

“Kara çalma, iftira” anlamına gelen “bühtan” ifadesini kullandı hükümetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “evet” kampanyası için. Hayır diyenleri PKK ve FETÖ’ye eş tutmanın tehlikelerine dikkat çekti.

“Böyle bir dönemde en son ihtiyaç duyduğumuz şey kutuplaşmaktır. Birbirimizi terörist, hain, bölücü gibi acımasız yaftalarla suçlamaktır.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Referanduma ilişkin aldıkları kararları açıkladı. “Hayır” oyu kullanacaklarını belirtti.

“Bir kez daha hatırlatıyoruz ki Saadet Partisi başkanlık sistemine değil, bugün milletin önüne getirilen metne karşıdır.”

Karamollaoğlu, Türkiye’nin ilk kez bu kadar gergin ve böylesine kutuplaşmış bir şekilde referanduma gittiğini vurguladı. Ve uyarısını tekrarladı.

“Bu gidişattan parti olarak ciddi endişe duyuyoruz. Böylesi dönemlerde bin düşünüp bir konuşmak gerekirken, tam tersine düşünmeden yapılan açıklamalar bu endişemizi daha da artırmaktadır. Bugün ‘evet’ diyenler vatansever, ‘hayır’ diyenler vatan hainidir intibaını doğuracak sözler ülkemize sadece zarar verir.”

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.