anadoluverumelimedya.com

Ankara Tıp Fakültesi’nden akademisyenlere destek eylemi

BURCU CANSU / birgün

Reklam alanı

Ankara Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, ihraçları ve üniversiteye saldırıyı protesto etmek için Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji bölümü önünde toplandı.

Akademisyenler, Ankara Üniversitesi’nde cüppelerin polisler tarafından çiğnenmesini protesto amacıyla protesto eylemine cüppeleri ile katıldı. Eyleme öğretim üyeleri ve asistanların yanı sıra çok öğrenci de destek verdi. “Hocama Dokunma” pankartının açıldığı eylem alkışlarla başladı.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri adına söz alan Prof. Dr. Özden Şener, “Akademik özgürlüğü temsil eden cüppelerin çiğnenmesi üniversiteye yapılan saldırının fotoğrafıdır” dedi.

Bilim insanları öğrencilerine kavuşturulmalıdır
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri adına ortak açıklamayı yapan Prof. Yasemin Yalın da üniversiteden atılan meslektaşlarının haklarında yürütülen soruşturma hakkında bilgileri olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Üniversitelerde hukuksuzca işten atmalar sürüyor. Son KHK ile üniversitelerden 330, sadece Ankara Üniversitesi’nden 70 öğretim elemanı atıldı. Tıp fakültemizden iki bilim insanı Prof. Dr. Derya Aysev ve Prof. Dr. Sibel Perçinel yıllardır emek verdikleri akademiden ihraç edildi. Biz bu iki meslektaşımızın ve benzer durumdaki Ankara Üniversitelilerin ne için üniversiteden atıldığını bilmiyoruz. Zira bugüne kadar Rektörlük’ten ve yetkili makamlardan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Üniversiteden atılan meslektaşlarımızın kendi haklarında yürütülen soruşturmanın safhalarından ve sonuçlarından haberleri bile yoktur. Tek bilinen imzaladıkları bir metin dolayısıyla bir yıl önce haklarında soruşturma açıldığı ve ifade verdikleri. Sonra? Sonrası yok! Mutlak bir sessizlik!

Ve bir gece yarısı üniversiteden ihraç edilenler listesinde adlarını gördüler. Bu ihraçlar aynı zamanda Ankara Üniversitesi’nin ilerici, çağdaş, bağımsız, evrensel damarlarına, birikimine çok ciddi zarar vermiştir…
Bilim insanları olarak hocalarımızın ait oldukları yere, fakültelerine, kürsülerine, asistanlarına, öğrencilerine bir an önce kavuşturulmalarını talep ediyoruz.”

“Barış gelecek”
Son KHK ile ihraç edilen Prof.Dr. Derya Aysef destek için toplananlara teşekkür ederek, “İmza atma sebebim barış olsun, savaş olmasın, analar ağlamasin diyeydi. Diğer nedenim de 330 imzacının 14’ü hekim… Sanatçılar, mühendisler, gazeteciler vardı onları yalnız bırakmamak için attım. Bundan onur duyuyorum” dedi.
Prof. Dr. Sibel Perçiner de “O kadar sivil öldü ve o kadar kötü şeyler yaşandı ki sadece ihraçları konuşmaktan öte barış için elimizden ne geliyorsa yapmak için konuşmamız gerekiyor. Barış bu topraklara bir gün elbette gelecek” diye konuştu.

Eylem “Hocama dokunma” sloganları atılarak sona erdi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.