anadoluverumelimedya.com

‘Erdoğan-Perinçek kıyası MHP tabanında ‘Hayır’ı patlattı’

MHP Genel Başkanı Adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli’nin Perinçek’e karşı Erdoğan’ı desteklerim çıkışının ardından MHP tabanında ‘Hayır’ diyeceklerin oranının arttığını belirtti.

Reklam alanı

Gazeteduvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Oğan, “Memleket elden gidiyor, MHP kapatılıyor, biz bunun derdine düştük. Önce memleketi kurtaralım, ondan sonra genel başkanlık yarışına kaldığımız yerden devam ederiz” dedi.

‘MHP TABANININ YÜZDE 90’I ‘HAYIR’ DİYORDU, BU ORAN YÜZDE 95’E ÇIKTI’

MHP tavanı ile tabanı arasında uçurum olduğunu söyleyen Oğan’a göre, tabanın yüzde 90’ı ‘Hayır’ diyor. Ama bu oran, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’la (Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu) Perinçek arasında kalsak tercihimiz Erdoğan” sözleri sonrası yüzde 95’e çıktı.

AKP’deki kararsızların da yüzde 25’i bulduğunu söyleyen Oğan sonuçtan emin: “Referandumun sonucunu hayırlı görüyorum. Ne OHAL’i ne bu hali hiçbir şey bizi durduramayacak. Bizi zorla götürüp ‘Evet’ dedirtemeyecekler.

‘ERDOĞAN DA BİR FANİ’

Oğan, söyleşide şu ifadeleri de kullandı: “Tek adam rejiminin bu ülkeye fayda getirmeyeceğini söylüyoruz. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ı Erdoğan üzerinden de tartışmıyoruz. Erdoğan da bir fani.

‘O GELEN RUH HASTASI OLSA BU DELİYLE NASIL UĞRAŞACAĞIZ?’

Kötü bir başbakanlık yaptı. Hadi iyi başkanlık yapacağını düşünelim. Sonra yerine tek oy bile almamış bir yardımcısı geçecek. O gelen hastalansa, ruh hastası olsa bu deliyle nasıl uğraşacağız? Halkın yüzde yüz iradesiyle seçilmiş Meclis’i feshetmesini engelleyecek, durduracak bir mekanizma var mı? Biz sistemin garabetliğine, ucubeliğine karşı çıkıyoruz. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir sistem.”

‘BİR ANDA ARAP BİRLİĞİ’NE GİREBİLİRİZ’

“Biz bu ülkenin tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmasını istemiyoruz. Yarın kafası estiğinde Türkiye’yi Arap Birliği’ne sokacak ya da Şangay’a katacak kararnameler yayınlamasının önünde engel yok. Böyle bir sistem olur mu?

‘BAHÇELİ’NİN TAVRINI ANLAMAK İÇİN ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIYLA DAHİ GÖRÜŞTÜM’

Siyaset bilimi doktorası yaptım. Uzun yıllar Bahçeli’nin yanında bulundum. Yıllardır bu davanın içindeyim. Bahçeli’nin tavrını anlamak için çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüm. Onlar da, “Eski arkadaşımız ama biz de tanıyamıyoruz” diyor.

‘BAHÇELİ’NİN NASIL BU NOKTAYA GELDİĞİ BİZİM İÇİN 100 YILIN MUAMMASI’

Dolayısıyla öyle bir muamma var ki. Biz genel başkanın bir günde nasıl bu noktaya geldiğini çözemiyoruz. Bizim için 100 yılın muamması.”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.