anadoluverumelimedya.com

Almanca eğitim veren lisede yılbaşı yasağı!

DEMET SARGIN

Reklam alanı

İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara yazı göndererek öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edecek yılbaşı etkinlikleri yapılmamasını istemesinin ardından benzer bir yasak da İstanbul Erkek Lisesi’ne getirildi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre okul yönetimi tarafından İstanbul Erkek Lisesi’nde görevli Almanca öğretmenlerine gönderilen e-mailde yılbaşı etkinliklerinin yapılmaması istendi. Öğretmenlerden yılbaşı için süslemeler, çam ağacı ışıklandırmalar, parti, konser ve benzeri etkinliklerden sakınmaları talep edildi. Gönderilen e-mailde ayrıca derslerde de yılbaşından bahsetmemeleri istendi.

Yasağa Almanya’dan tepki

Almanca eğitim veren az sayıdaki okuldan birisi olan İstanbul Erkek Lisesi’nde yeni yıl kutlamalarının yasaklanmak istenmesi Almanya’nın tepkisini çekti. Yapılan yorumlarda öğretmen ve eğitmenlerinin büyük çoğunluğunun Alman devleti tarafından finanse edilen bir okulda yılbaşı kutlamalarının kaldırılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan İstanbul Erkek Lisesi’nde yaklaşık 40 Alman öğretmen görev yapıyor. Alman hükümeti tarafından da desteklenen lise, mevzuat gereği bir Türk müdür yönetiyor. Konar, İstanbul Erkek Lisesi Vakfı tarafından değil, doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liseye müdür olarak atanmıştı.

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinden protesto: Müdür konuşurken sırtlarını döndüler

Proje okullara karşı ilk isyan bayrağını çekmişlerdi

İstanbul Erkek Lisesi, AKP hükümetinin “proje okul” uygulamasına karşı ilk isyan bayrağını çeken okullardan birisiydi. Haziran ayındaki yıl sonu mezuniyet töreninde diplomasını almak için törene katılan öğrencilerin, okul müdürü Hikmet Konar konuşma yaptığı sırada öğrenciler sırtlarını dönerek protesto etmişti. Protesto daha sonra dalga dalga diğer okullara da sıçramıştı.

Olumsuz davranışlara sevk ediyormuş!

İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü özel ve resmi okullara belge göndererek öğrencileri “olumsuz davranışlar”a sevk edecek yılbaşı etkinlikleri yapılmamasını istemişti. Okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verilmişti: “Dönem ve yıl sonu olması nedeniyle dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek yada özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlara göre farklı algılara sokabilecek (yılbaşı süslemesi, çam süslemesi vb. süslemeler gibi), psikolojik olarak öğrencileri farklı şekilde etkileyecek etkinliklerin yapılmaması ve bir aksaklığa fırsat verilmemesi hususunda gereğini rica ederiz.”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.